День кар’єри на Житомирщині

21 листопада 2019 року
м. Житомир

    Проведення в листопаді на Житомирщині обласного Дня кар’єри, запам’ятається учням міста та околиць, як надзвичайно пізнавальний та інформативний захід.
  Приємною традицією стало відвідування провідними навчальними закладами України профорієнтаційних заходів, які відрізняються своєю повчальністю та є надзвичайно цікавими для майбутніх абітурієнтів вишів.

     Цієї осені, а саме 19 листопада, відбулася зустріч на Дні кар’єри із старшокласниками в місті Житомир. На заході було понад тридцять представників із різних навчальних закладів.

    Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко та доцент кафедри геодезії та картографії Євгенія Кривов’яз. На заході в процесі живої дискусії обговорювались питання використання геоінформаційних технологій в сучасному землеустрої та кадастрі. Було представлено сучасне геодезичне обладнання: безпілотний літальний апарат, електронний тахеометр, GPS-приймачі та інше обладнання актуальне при польових вишукуваннях.

 

     Особливо зацікавленим, Євгенією Кривов’яз, було продемонстровано особливості роботи на польовому геодезичному обладнанні, де всі бажаючі змогли відчути себе справжніми геодезистами, навчитися визначати площі, вимірювати кути та довжини ліній.

      Неабиякий інтерес викликала презентація БПЛА та майстер-клас по керуванню дроном, який провів Олександр Чумаченко. Було продемонстровано особливості та основні переваги використання сучасних безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві, будівництві та інших сферах діяльності.
      Завдяки Дню кар’єри організованого Житомирським міським центром зайнятості, вдалося налагодити дружні стосунки та продемонструвати можливості сучасної землевпорядної справи широкому колу відвідувачів.

      Особливо хотілося б подякувати організаторам Дня кар’єри, а саме, Людмилі Євгеніївні Шейнич, яка координувала та всіляко сприяла підготовці і проведенню такого пізнавального заходу для школярів та їх батьків.

Доцент кафедри землевпорядного проектування

Олександр Чумаченко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook