Студенти-туристи на гостинах у Мельпомени

21 листопада 2019 року

    Театр, напевно, найдавніший вид сценічного мистецтва. Перші театри виникли в Стародавній Греції і згодом поширилися фактично по всьому світу. Театральні вистави були всенародним святом, адже здебільшого відбувалися просто неба. Згодом театр більше зосереджується в спеціальних приміщеннях. Від первісних ритуальних дійств він поступово переходить до художнього відображення життя, авторських постановок тощо.
     В Україні театральне мистецтво бере початок із глибокої давнини. Воно асоціюється зі словом «культура», адже наявність театру в місті чи селі – свідчення культурного розвитку його мешканців.
     Театр іде в ногу з часом, розвивається, вдосконалюється. Формує свого глядача. І глядач впливає на розвиток театру, адже потребує щораз глибшої інтерпретації, осмислення, викладу.


     «Мабуть, потрібно бути дуже чуйним та наполегливим, щоб відобразити свою роль якнайреалістичніше», - таку думку висловила студентка першого курсу спеціальності «Туризм», відвідавши театр. І вона не одна у своїх переконаннях, оскільки «першокурсники-туристи», скориставшись нагодою, відвідали Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки.


   

      На суд глядача театр запропонував гостросоціальну комедію грецького драматурга Дімітріса Псафаса «Потрібен брехун!». Сюжет п’єси на злобу дня, як відмітили студенти-глядачі. Хто ж він, цей брехун? Звичайний хлопець, який має талант «обвести навколо пальця» будь-кого. І, звичайно, він просто знахідка для народного обранця – депутата (ці діячі вже давно і всюди перетворилися на комічних персонажів), який наобіцяв довірливому народу «золоті гори», а після виборів мирно спочивав на лаврах слави!


      Побачене не залишило байдужим, але й смутком не віддавало – це ж комедія! Час проведений у театрі не був згаяний марно і приніс задоволення. Таке резюме наших студентів!!!


Людмила Лановюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook