НІЖИНСЬКИЙ АГРОТЕХНІЧНИЙ КОЛЕДЖ ГОСТИННО ЗУСТРІЧАЄ МАЙБУТНІХ АБІТУРІЄНТІВ

11 листопада 2019 року
       День відкритих дверей – це один із важливих і відповідальних  заходів, оскільки саме в цей день абітурієнту надається можливість остаточно  ухвалити рішення вступати чи не вступати до обраного навчального закладу. Для тих, хто ще не визначився з вибором, – це гарна можливість ближче познайомитися з конкретним місцем подальшого навчання.

       09 листопада 2019 року Ніжинський агротехнічний коледж у черговий раз  радо вітав  у своїх стінах майбутніх випускників загальноосвітніх шкіл і професійних аграрних ліцеїв Чернігівської області, сподіваємося, у перспективі абітурієнтів нашого навчального закладу.

       Абітурієнти разом з їх батьками  прийшли для того, щоб познайомитися  зі  спеціальностями, які можна отримати в стінах коледжу, дізнатися про особливості майбутньої вступної кампанії, оглянути матеріально-технічну базу, поділитися враженнями стосовно того, що про цей заклад знали заздалегідь, тому що викладачі коледжу разом зі студентами протягом тривалого часу відвідували загальноосвітні школи та професійно-технічні ліцеї області,  розміщували оголошення з метою проведення якісної профорієнтаційної роботи.

       Першою виступила директор Ніжинського агротехнічного коледжу Олена Литовченко, яка привітала присутніх у стінах Ніжинського агротехнічного коледжу й розповіла про те, що коледж є відокремленим підрозділом Національного університету біоресурсів і природокористування України – флагману аграрної освіти України, рейтинги якого зростають щороку. Олена Володимирівна ознайомила гостей з етапами заснування коледжу, його навчальними підрозділами, організацією освітнього процесу, матеріально-технічною базою, можливістю реалізації ступеневої освіти на базі ОКР «Молодший спеціаліст», ОС «Бакалавр», добрими традиціями, що вже склалися в закладі за час його існування, і наголосила на перевагах навчання в агротехнічному коледжі. Дала пораду майбутнім абітурієнтам,  наголосивши на тому, що ніколи не варто боятися зробити перший крок, треба бути активними й прямувати до своєї мети, використовувати кожну можливість для самореалізації.

        Ірина Бондаренко, провідний фахівець з профорієнтації Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, з якими нас пов’язує багаторічна співпраця, люб’язно прийняла запрошення щодо участі у Дні відкритих дверей і представила увазі присутніх аналіз стану ринку праці в Ніжинському районі з детальною інформацією щодо затребуваних професій, а також рівня їх сплачуваності.

       З особливостями вступу у 2020 році ознайомила  Лариса Павловська, відповідальний секретар приймальної комісії коледжу.  Зокрема, зосередила увагу на досить обмежених строках подачі документів, що триватимуть лише 14 днів –
з 30 червня до 13 липня 2020 року. Також Лариса Миколаївна повідомила присутнім про приємні нововведення, які стосуються додаткових балів для абітурієнтів, які стануть слухачами підготовчих курсів та абітурієнтів – дітей з сільської місцевості, які також у 2020 році матимуть певні преференції при вступі. Наголосила, що з детальною інформацією щодо умов прийому  можна ознайомитися на офіційному сайті коледжу в розділі «Абітурієнту».

       Відповідальний за роботу курсів з підготовки до вступу у навчальному закладі Микола Новіков наголосив на перевагах навчання на підготовчих курсах та якісній підготовці не тільки до складання вступних іспитів, але й державної підсумкової атестації в школах.   

       З роботою студентської ради коледжу гостей ознайомив її голова Михайло Мороз, який досить цікаво й змістовно розповів про напрями роботи органу студентського самоврядування, безліч заходів, організаторами й учасниками яких є студенти коледжу. Із великим задоволенням гості слухали про успіхи студентів у культурно-масовій роботі, спортивній та громадській діяльності, про можливість усіх бажаючих реалізувати свої таланти в спортивних секціях або гуртках художньої самодіяльності.

        Керівники студентських наукових гуртків Наталія Соломко і Олександр Микула разом зі студентами – представниками гуртків, продемонстрували свої напрацювання, тим самим викликавши не аби який інтерес у присутніх.

        Після офіційної частини надійшло багато запитань щодо вступу та майбутнього навчання в коледжі. Кожен із присутніх мав змогу поспілкуватися особисто з керівниками структурних підрозділів, викладачами, студентами й почути відповіді на свої запитання. Гості мали чудову нагоду оглянути навчальний корпус та відвідати затишні аудиторії, студентський гуртожиток. Усіх присутніх гостинно пригощали чаєм зі смаколиками.

       Дякуємо викладачам і студентам коледжу за якісно проведену профорієнтаційну роботу, адже цього разу до нас у гості завітало багато гостей, які, у свою чергу, залишилися дуже задоволеними теплим і гостинним прийомом.
Висловлюємо всім майбутнім абітурієнтам
щиру вдячність за бажання навчатися у
ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний коледж»
     
   Шеїн Тетяна,
заступник директора з навчально-виховної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook