Журналісти-першокурсники у Книжковій палаті України

14 листопада 2019, 18:02
НУБіП України

14 листопада журналісти-першокурсники з ініціативи члена Національної спілки журналістів України, Заслуженого журналіста України Чижа Івана Сергійовича відвідали Книжкову палату України імені Івана Федорова.

Іван Сергійович представив заступника директора з наукової роботи Галину Олександрівну, яка розповіла про історію та оптимальні умови зберігання видань у сховищі, а також провела екскурсію, з якої ми дізналися багато цікавого.

Що ж ми дізналися?
Цього року Книжкова палата України відсвяткувала 100-річчя. 24 січня 1919 року була заснована і є центром державної бібліографії та архівного зберігання видань. Вона створює електронні національні бібліографічні ресурси, що є складовою національного інформаційного фонду, державну бібліографічну реєстрацію всіх видів видань, випущених на території України, державну статистику про випуск книжкових видань, газет, про випуск періодичних та продовжених, крім газет, видань. Палата веде державну статистику друку, а також консультаційну роботу як з населенням, так і органами суду, прокуратури, СБУ.

Дякуємо нашому викладачеві доц. Чижу Івану Сергійовичу та співробітникам Книжкової палати України за організацію цікавої та пізнавальної зустрічі.

Каріна Король,
студентка І курсу спеціальності «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook