Міжнародний день толерантності

14 листопада 2019 року

 

          Міжнародний день толерантності був проголошений ЮНЕСКО в листопаді 1995 р. та відзначається 16 листопада щорічно. Саме в цей день було прийнято Декларацію принципів терпимості. Держави, що підписали Декларацію принципів терпимості, були сповнені рішучості зробити все необхідне для утвердження ідеалів терпимості в суспільстві, оскільки терпимість є не тільки найважливішим принципом, а й необхідною умовою світу і соціально-економічного розвитку всіх народів.

              Терпимість означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності. Їй сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті та переконань.

           Положення Декларації принципів терпимості визначають    терпимість як гармонію в різноманітті, це не тільки моральний обов'язок, а й політична та правова потреба. Терпимість - це чеснота, яка робить можливим досягнення миру і сприяє заміні культури війникультурою світу.

 

         13 листопада 2019 року професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Курило Інна Володимирівна, куратор студентів 3 групи 3 курсу юридичного факультету, провела лекцію на тему: «Толерантність, культура миру та нетерпимість до проявів дискримінації». Студенти активно приймали участь в обговоренні різноманітних питань стосовно проявів дискримінації, толерантності та досягнення миру через прояви терпимості. 

 

Професор кафедри міжнародного права та

порівняльного правознавства

Курило Інна Володимирівна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook