Підвищення кваліфікації з дорадництва на базі НУБіП України триває

8 листопада 2019 року

 

 

     Дорадники – рушійна сила ринкової економіки. Сьогодні не можливо успішно розвивати сільськогосподарське виробництво не впроваджуючи нові технології, про це свідчить досвід розвинутих країнах світу. Україна на шляху до Євроінтеграції підписала угоду із Євросоюзом, де у статті 404 передбачено просування системи дорадництва до сільськогосподарських виробників. У бюджеті України виділяються гроші на надання дорадчих послуг. Розпочалось впровадження дорадництва в державних органах влади в областях, районах та в ОТГ.

      Кафедра аграрного консалтингу і туризму ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України продовжує проводити підвищення кваліфікації спеціалістів з дорадництва в тому числі і в режимі on-line. Сьогодні успішно пройшли навчання та отримали свідоцтва п’ятдесят фахівців – представники як державних органів влади, так і навчальних закладів та сільськогосподарських структур Сумської, Кіровоградської, Одеської, Полтавської та Київської областей. Відкрила навчання Марія Кулаєць – директор ННІ неперервної освіти і туризму. Вона підкреслила, що проведення таких навчань є важливим у підготовці кваліфікованих фахівців-дорадників для успішного розвитку агровиробництва в Україні. Про історію розвитку дорадництва та його сучасні моделі в розвинутих країнах світу говорила професор Тетяна Кальна-Дубінюк.

      Перед слухачами виступили провідні професори різних галузей сільськогосподарського виробництва, Микола ДоляСвітлана Каленська, Сергій Рубан, Андрій Мартин, Валерій Горобець, Олександр Вальчук, доценти Інна Долженко, Сергій Саяпін та ін. Сучасну систему розвитку дорадництва в Україні представив виконавчий директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Юрій Бакун.

 

      Слухачі з великою зацікавленістю слухали фахівців та дискутували з нагальних питань і шляхів їх вирішення. Навчання показало велике прагнення фахівців знати більше про можливості дорадництва для впровадження нових технологій щодо підвищення конкурентоздатності сільськогосподарських виробників. Отже, подальший розвиток дорадництва в Україні набирає значних обертів. 

      Висловлюємо велику подяку фахівцям університету за цікаві лекції та наданий інноваційний матеріал. 

Ірина Кудінова, 
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook