Профорієнтаційна робота з учнями Кропивнянської Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області

5 листопада 2019, 18:05

27 вересня 2019 р. у Кропивнянській ЗОШ (Черкаська область, Золотоніський район, село Кропивна) відбулась профорієнтаційна зустріч з учнями 10 та 11 класів. Гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП представляла доцент кафедри педагогіки - Маценко Леся Миколаївна.

Нас гостинно зустріли директорка школи Вітович Валентина Петрівна, заступник директора Пузєєва Любов Андріївна та класний керівник 11-го класу Ольга Миколаївна, які повідомили нам наступну інформацію: у цьому році у Кропивнянській ЗОШ навчається 119 учнів. У 10 та 11 класах цієї школи навчається по 9 учнів. 

Класний керівник 11-го класу зазначила, що серед цьогорічних випускників є діти, які прийшли навчатися з дитячого будинку і попросила особливої уваги і підтримки саме для них.

Під час бесіди з учнями виявилось, що вони ще не визначилися з місцем майбутнього навчання, більшість випускників сумніваються у своїх силах, але все ж хочуть спробувати здати ЗНО. Ми намагалися мотивувати учнів, заставити їх повірити в свої сили та підтримати. Зустріч пройшла в кабінеті інформатики, керівництво школи створило нам сприятливі умови для її проведення, надало всю необхідну апаратуру, за що окремо дякуємо.

Ми поспілкувалися з учнями школи, розповіли про переваги навчання в НУБіП України, запросили навчатися за спеціальністю «Професійна освіта» (Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарства). Разом ми переглянули презентацію про спеціальність «Професійна освіта», роздали буклет про спеціальність та попросили учасників зустрічі заповнити анкети.
Особливо наголосили на тому, що в університеті працюють консультаційно-підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань з дисциплін українська мова і література, математика, біологія, хімія, іноземні мови, історія України, географія та ряду інших предметів, випускники яких отримають додаткові бали під час вступу до НУБіП України (до 10-ти балів).
Університет також проводить Всеукраїнську олімпіаду для вступників з наступних предметів: українська мова і література, математика, біологія, хімія, англійська мова, історія України, географія та ряду інших предметів. Участь у олімпіаді дає унікальну можливість отримати до 20 балів до Ваших сертифікатів ЗНО та буде вирішальною при вступі до НУБіП України. Ця інформація неабияк зацікавила школярів.

Учні, а також вчителі, які були присутні на зустрічі, цікавилися різними спеціальностями, які є в нашому університеті, умовами та ціною за проживання у гуртожитках, наявністю їдальні, впливом сільського коефіцієнта на формування конкурсного балу та іншими важливими моментами вступної кампанії.
Ми запросили майбутніх абітурієнтів відвідати День відкритих дверей університету. Щиро дякую за підтримку і допомогу в організації зустрічі з учнями Кропивнянської ЗОШ директору школи, заступнику директора з навчально-виховної роботи та класним керівникам 10 й 11 класів.

Варто додати, що співпраця з педагогічними колективами цієї школи тільки розпочинається. Тож ми сподіваємося на її успішне продовження.

До нових зустрічей!

Доцент кафедри педагогіки
Маценко Леся Миколаївна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook