Землевпорядник - твоя професія, твоє майбутнє

29 жовтня 2019 року
м. Ружин
Останні сонячні жовтневі дні запам’ятаються учасникам міжобласного Дня карєри, як надзвичайно пізнавальні та інформативні. Щороку провідні навчальні заклади України у різних куточках нашої країни, проводять повчальні та надзвичайно цікаві зустрічі із майбутніми абітурієнтами вишів. Цієї осені, а саме 29 жовтня, відбулася зустріч на Дні кар’єри із старшокласниками в місті Ружин Житомирської області. На заході було понад п'ятнадцять представників із різних навчальних закладів, Національний університет біоресурсів і природокористування України представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Олександр Чумаченко та старший лаборант кафедри геодезії та картографії Яніна Степчук.
На заході в процесі живої дискусії обговорювались питання використання сучасних геоінформаційних технологій в сучасному землеустрої та кадастрі. Було представлено сучасне геодезичне обладнання: безпілотний літальний апарат, електронний тахеометр, GPS-приймачі та інше обладнання актуальне при польових вишукуваннях. Особливо зацікавленим, Яніною Степчук, було продемонстровано особливості роботи на  польовому геодезичному обладнанні, де всі бажаючі змогли відчути себе справжніми землевпорядниками, навчитися визначати площі, вимірювати кути та довжини ліній.
У форматі презентації, Олександр Чумаченко продемонстрував особливості та основні переваги використання сучасних безпілотних літальних апаратів у сільському господарстві, будівництві та інших сферах діяльності. По завершенню заходу було проведено майстер клас по керуванню БПЛА для всіх бажаючих учасників заходу, де кожен зміг відчути себе справжнім оператором БПЛА. Завдяки такому заходу, вдалося налагодити дружні стосунки та продемонструвати можливості сучасної землевпорядної справи широкому колу відвідувачів. Особливо хотілося б подякувати організаторам Дня кар’єри «Твоя професія – твоє майбутнє», а саме, Валентині Іванівні Руденко, яка координувала та всіляко сприяла підготовці та проведенню такого пізнавального та інформативного заходу для молоді.
Олександр Чумаченко,

доцент кафедри землевпорядного проектування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook