«І КРІЗЬ РОКИ ЗАБУТИ НЕМОЖЛИВО» УРОК ПАМ'ЯТІ, ПРИСВЯЧЕНИЙ 75-Й РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТСЬКОЇ ОКУПАЦІЇ

29 жовтня 2019 року

  

 IMG 2562

З нагоди історичної 75-ї річниці визволення території України від німецько-фашистської окупації у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» відбувся виховний урок на тему «І крізь роки забути неможливо», за участю студентських груп ЕкЕо-11М та ОФП-11М.

IMG 2546IMG 2558IMG 2570IMG 2571

В процесі заняття студенти ознайомились з історичними причинами Другої світової війни, перебігом бойових дій на території України та наслідками війни. Потім хвилиною мовчання, із запаленою свічкою  та під звуки жалобної музики, студенти вшанували загиблих українців та всіх жертв цієї світової трагедії.

Наступною частиною заняття була коротка лекція викладача циклової комісії гуманітарних дисциплін Віталія Скасківа про «історичний трагізм» Другої світової війни, а також про проблему історичних міфів і реалістичне сприйняття цієї війни для нашого народу.

IMG 2547IMG 2564IMG 2554IMG 2555

З метою поглиблення знань та розуміння Другої світової, учасники уроку проаналізували історичні джерела на прикладі фронтових листів українців періоду 1939-1944 рр., Слова цих листів із далекого минулого здійснили сумний емоційний вплив на усіх присутніх. Адже у них була, мабуть, не лише історична інформація, але й душа українських воїнів, матерів, дітей. Тих, які пізнали війну не з підручників, а з життя.

На завершення, підсумком, став перегляд короткометражного фільму про участь українців на фронтах Другої світової. І цей факт, мабуть, був один з найважливіших, адже якщо трагедію назад не повернеш, історію не зміниш, то все жу пам`яті залишиться визначний слідукраїнської нації у боротьбу з фашизмом в Європі. Українець став захисником не лише своєї землі, але світових демократичних цінностей та свобод.

 

Віталій Скасків,
викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
IMG 2569IMG 2553
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook