Вимоги щодо захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями

30 жовтня 2019 року

Якими нормативними документами передбачено забезпечення роботодавцем проведення медичних оглядів працівників, робота яких пов’язана з використанням екранних пристроїв?

Нові Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників під час роботи з екранними пристроями, затверджені наказом Міністерства соціальної політики України від 14.02.2018 № 207.

Ці вимоги поширюються на всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форм власності, організаційно-правової форми і видів діяльності та встановлюють мінімальні вимоги безпеки та захисту здоров’я під час здійснення роботи, пов’язаної з використанням екранних пристроїв незалежно від їхнього типу та моделі.

Екранні пристрої — електронні засоби для відтворення будь-якої графічної або алфавітно-цифрової інформації (на основі електронно-променевої трубки, рідкокристалічні, плазмові, проекційні, органічні світлодіодні монітори та інші новітні розробки у сфері інформаційних технологій).

Згідно з розділом ІІ цих Вимог роботодавець має забезпечити за свій рахунок проведення медичних оглядів працівників, відповідно до вимог Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246. За результатами цих медичних оглядів роботодавець за потреби повинен забезпечити виконання відповідних оздоровчих заходів.

Цим Порядком передбачена єдина методологія щодо порядку організації і проведення медичних оглядів працівників, оптимізації повноти охоплення та якості медичних оглядів, визначення термінів проведення обстежень в залежності від шкідливих факторів виробничого середовища.

Джерело: Управління Держпраці

 

доц. М. Мотрич

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook