Психодрама як розширення свідомості: майбутні психологи долучаються до практики

30 жовтня 2019, 0:15

      Проблема якісної підготовки практичних психологів, набуває особливого звучання і значущості, оскільки від цього залежить якість життя, як кожної людини так і суспільства в цілому.
   З метою формування конкурентоспроможного фахівця-психолога, для студентів була організована зустріч з психотерапевтом, тренером-викладачем Харківського інституту Гештальта та Психодрами Юрієм Філімончуком.
   Присутні долучилися до психодраматичного методу та стали учасниками рольової гри, в ході якої створювались необхідні умови для спонтанного вираження почуттів, пов’язаних із найбільш важливими для кожного проблемами. Рольова гра заснована на твердженні, згідно з яким дії, що відтворюють життєву ситуацію, більш ефективні при дослідженні почуттів та формуванні нових установок і моделей поведінки, ніж вербалізація. Студенти за допомогою ведучого і групи відтворювали в драматичній дії значущі події життя та свої проблеми. Сцени розігрувались в ситуації тут-і-тепер. Дія вибудовувалася так, щоб сприяти проясненню і конкретизації проблеми. На основі вербальної і невербальної інформації аналізувалися нові ролі учасників, альтернативні, афективні і поведінкові стилі, здійснювався пошук і апробація більш конструктивних моделей вирішення особистих проблем.

     Зустріч із Юрієм Філімончуком була пізнавальною та продуктивною для майбутніх психологів. В практичній роботі стало зрозуміло, що будь-яким емоціям є місце і блокувати їх в жодному разі не потрібно!

 

доцент кафедри психології
Лариса Афанасенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook