Розпочала роботу осіння школа для абітурієнтів «Юний філолог»

28 жовтня 2019 року

 28 жовтня 2019 року  пройшло урочисте відкриття четвертої осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» на базі кафедр романо-германських мов і перекладу, англійської філології, іноземної філології і перекладу, англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету. Захід здійснюється завдяки підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету  Шинкарука В. Д., доктора філологічних наук, професора. 

 

Осіння школа «Юний філолог» набирає обертів і в цьому році в супроводі вчителів захід відвідали 45 школярів гімназії №179 Голосіївського району, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 196 Святошинського району тазагальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 280 Дарницького району м. Києва. Подібний захід у стінах нашого університету став вже доброю традицією та візитівкою нашого факультету. 
 
 
Гостей шкіл міста Києва привітала шановна президія: Кравченко А.Г., заступник декана факультету, кандидат філософських наук, доцент; Кравченко Н. К., доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу; Амеліна С. М., доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри іноземної філології і перекладу; Грабовська І. В., кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей;      Сидорук Г. І., кандидат філологічних наук, доцент кафедри романо-германських мов і перекладу; Мишак О. О., кандидат педагогічних наук, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу.
 
 
 
Майбутні абітурієнти ознайомилися із друкованими матеріалами про НУБіП України та змістом підготовки за спеціальністю «Філологія».Демонстрація профорієнтаційного ролика викликала чимало позитивних емоцій у школярів та зацікавила у вступі до Alma Mater. 
 
 
У перший день проведення осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» відбулося заняття «Майстерня перекладу» для учнів. Презентації для школярів підготувати студенти-філологи 2 курсу під керівництвом доцента кафедри романо-германських мов і перекладу Галини Сидорук
 
 
Габдрахманова Дарина, Литовченко Марина, Лук’янчук Іванна, Кузьменко Вікторія, Сацюк Діана, Кривчук Вікторія, Собуцький Юрій, Дідун Вероніка, Янова Надія, Колумбет Вікторія підготували вікторини про перспективи переваги професії перекладача, вирішували кросворди, відгадували загадки та читали вірші на англійські мові разом зі школярами.
 
 
Доценти кафери романо-германських мов і перекладу Сніцар Валентина і Гольцова Маріанна провели інтерактивне заняття з лінгвокраїнознавства для майбутніх абітурієнтів.
 
 
Школярі переглянули відеозаписи відкриття парламенту королевою Єлизаветою ІІ 1960, 2016, 2017 і 2019 років, після чого було запропоновано завдання на порівняння церемоніального одягу і супроводу монарха до Вестмінстерського палацу, особливостей тронної промови, адресованої палатам британського парламенту. Підготовлені дидактичні матеріали допомогли викладачам зацікавити учнів обговорюваною темою, заохотити їх до активної участі в занятті, поглибити їх знання з лінгвокраїнознавства.
 
 
Вікторина «British Royal Family» викликала жвавий інтерес та обговорення серед учасників інтерактивного заняття. Школярі дізнались цікаві факти про побут, традиції, історію та правила життя британської королівської родини. Мультимедійна квест-вікторина дала можливість усім присутнім дізнатись секрети однієї з найпопулярніших королівських династій світу. Школярі активно відповідали на питання вікторини, зацікавлено поставились до наданої інформації, проявили ерудицію та кмітливість, весело й водночас з користю провели час. Перший день роботи школи був плідним і захопливим, а всі учасники з нетерпінням чекають на наступні заходи.
 
 
Сидорук Г. І., к. філол. н, доц.кафедри
романо-германських мов і перекладу,
Сніцар В.П., к. філол. н, доц.кафедри
романо-германських мов і перекладу,
Гольцова М.Г., к. філол. н, доц.кафедри
романо-германських мов і перекладу,
                                                                 Мишак О. О., к. пед.н., асист. кафедри 
романо-германських мов та перекладу,
 модератор школи «Юний філолог».

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook