Відсвяткували Покрову та й приступили до навчальної практики з ветеринарно-санітарної експертизи

28 жовтня 2019 року

Відсвяткувавши День захисника України та Покрову Присвятної Богородиці, студенти 2-ї та 3-ї групи 4 курсу ОС «Бакалавр» практично закріпили знання, як необхідно забезпечувати безпеку та якість продуктів до святкового столу і не тільки. Підчас навчальної практики під керівництвом к.вет.н., ас Кондрасій Л.А. студенти 2 групи здійснили виїзд до лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку «Деміївський», а 3-ї – ринку «Бесарабський» (під керівництвом к.б.н., доц. Галабурди М.А.) Під час заняття студенти навчилися проводити ветеринарно-санітарний огляд туш та органів забійних тварин, лабораторний аналіз щодо виявлення збудників сибірки, цистицеркозу, трихінельозу, тощо.

 

Хоча інформації було достатньо, та все ж студенти обох груп змогли відвідати ще один об’єкт навчальної практики – Київський пункт державного ветеринарного контрою на державному кордоні та транспорті, що знаходиться с. Корчувате. Інспектор Городинець О.М. розповів студентам, які товари підлягають огляду, порядок митного контролю товарів, систему документообігу, тощо.

 


На третій день навчальної практики студенти 2-ї та 3-ї груп під керівництвом к.вет.н., ас Кондрасій Л.А. здійснили виїзде заняття до ТОВ «Київагроресурс». ТОВ «Київагроресурс» – потужний оператор ринку харчових продуктів, на якому здійснюється забій свиней. На базі потужності студенти мали змогу вивчити порядок документообігу на бійні, точки ветеринарно-санітарного контролю під час забою свиней, ознайомитися з діяльністю лабораторії бійні та методиками окремих лабораторних досліджень.


Висловлюємо щиру вдячність лікарю ветеринарної медицини ТОВ «Київагроресурс» Удовику О.Л., директору лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку «Деміївський» Мазуру М.Д. та інспектору Київського пункту державного ветеринарного контрою на державному кордоні та транспорті Городинцю О.М. за фахову допомогу в організації занять.

М. Галабурда

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook