Екскурсія в "Київський некрополь"

26 жовтня 2019 року
      У багатьох країнах є некрополі-музеї. І в Україні є цвинтар, що став пам'ятником історії – Байкове кладовище, існуюче в Києві без малого 200 років. Зі студентами 2 курсу 6 групи агробіологічного факультету ми провели таку незвичну екскурсію. Провели з метою не лише історичної довідки, а задля розуміння державності, значення внеску видатних людей – тих, хто поховані вздовж центральної алеї протягом останніх десятиріч.

 

     Ми побували в різних частинах головного київського некрополя: лютеранській, католицькій і православній, побачили цікаві пам'ятники на могилах відомих киян – державних і партійних діячів, вчених, лікарів, промисловців, купців, діячів мистецтва, військових та ін. Ми прагнули цікаво, акцентовано розповісти про життя відомих особистостей, про увіковічений слід їхньої діяльності на землі.

 

     Екскурсія незвична, проте вона дала нам можливість побачити і відчути історію яскраво і різнобічно, зробивши хронологічні, біографічні, територіальні, національні та архітектурні історичні зрізи. Адже навіть найбільш знамениті люди колись були просто людьми, зі своїми радощами і негараздами, перемогами і поразками – люди, які любили і страждали, мріяли, творили, витримували труднощі й долали перешкоди. Такі історії, без перебільшення, змушують задуматися над цінністю і сенсом людського життя, а ще – над державними пріоритетами.
 
Наставник групи Наталія Пасічник 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook