Вчена рада розглянула якість підготовки фахівців на факультеті аграрного менеджменту

23 жовтня 2019 року
     23 жовтня 2019 року. Відкриваючи засідання вченої ради університету, ректор Станіслав Ніколаєнко традиційно вручив нагороди, які отримали науково-педагогічні працівники і студенти за свої досягнення.

 

     Звіт за минулий місяць очільник університету розпочав з підсумків зустрічей з керівництвом міністерства освіти і науки та національного агентства з якості вищої освіти, під час яких він виказав позицію колективу щодо проголошених напрямів реформ. Протягом вересня-жовтня на виконання серпневого рішення вченої ради була досліджена мотивація студентів до навчання. Тенденції, які були виокремлені і презентовані на розширеному засіданні ректорату, повинні стати аналітичним підгрунтям дискусій на факультетах, в ННІ та кафедрах, зазначив ректор. Також стартувала постерна презентація результатів досліджень магістрів другого року навчання. Розпочали роботу підготовчі курси для вступу в університет. У навчально-дослідних господарствах завершилося збирання пізніх зернових та йде підготовка до зимівлі. Господарники також завершили виконання плану ремонтно-будівельних робіт і перейшли на дрібні поточні ремонти. Приємністю стало відзначення співробітників та науково-педагогічних працівників з нагоди Дня працівників освіти за поданням факультетів та ННІ.

 

     Про виконання рішення вченої ради щодо поліпшення підготовки фахівців доповів декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук. Він зупинився на поліпшенні матеріально-технічної бази, запуску бізнес-школи «Агрокебети», системній профорієнтації та контролі за якістю навчання. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша акцентував увагу на специфіці періоду, який переживає факультет – різке зменшення обсягів державного замовлення та збільшення частки студентів, які навчаються за контрактом. Він навів аналіз відвідуваності пар студентами, їхньої успішності та наголосив на низькому рівні наповнюваності електронних навчальних курсів на окремих кафедрах. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко відмітив позитивну динаміку у публікаційній активності – колектив має в доробку 35 статей у виданнях, що входять до наукометричних баз. Вчена рада звернула увагу на недоліки в роботі колективу, протягом місяця рішення має бути обговорене на вченій раді факультету та напрацьований план подальшого розвитку.

     Нові підходи у ребальзамуванні представив у своїй науковій доповіді завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин Олег Мельник. Він зазначив, що методика бальзамування є засекреченою, тому спільно з колегами йому довелося розробити власну. Її успішно застосували при ребальзамуванні тіла Миколи Пирогова. Науковий доробок претендує на реєстрацію близько 30 патентів, а досвід є унікальним. 

     Вчена рада затвердила рекомендації навчально-методичної ради, які представив проректор Сергій Кваша: схвалила до друку навчально-методичну літературу, погодила ліцензування спеціальностей для відокремлених підрозділів. Також рекомендації до друку отримали наукові і періодичні видання.

     Про результати відбору наукових проектів для участі в конкурсі на державне фінансування доповів Володимир Отченашко. Всього розроблено більше 100 проектів, з них відібрано 39 високої якості на суму 30 мільйонів та 24 середньої якості на більше, ніж 10 мільйонів. Всі вони будуть подані до Міністерства освіти і науки.

     Вчена рада також присвоїла вчені звання науково-педагогічним працівникам університету. 

 

 

 

Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook