Forestry Quest

17 жовтня 2019, 9:46
     17 жовтня 2019 стартували Всеукраїнські спортивно-інтелектуальні змагання професійного спрямування «Forestry Quest». Вже другий рік поспіль змагання відбуваються на базі НУБіП України і основним організатором є студентський науковий гурток «Kyiv Forestry Students Association» (KFSA). 

     Цей захід з кожним роком стає популярнішим і зацікавлює все більше студентів-лісівників. Цього року до нашого університету прибуло аж 15 команд з усіх куточків України. На них чекає надзвичайно насичена програма, шалені емоції, нові знайомства, обмін знаннями зі своїми молодими колегами та застосування цих знань на практиці. Це чудова можливість показати свої вміння, відстояти честь свого навчального закладу і, насамперед, честь гордого звання «лісівника». 

     Уже з самого ранку в ННІ ЛіСПГ проводилась реєстрація усіх команд, кожну з яких радо зустрічали в холі інституту наші організатори. Ми вирішили запитати в учасників, що ж все таки вони очікують від квесту. Всі як один говорили про позитивні емоції, гарно та весело проведений час. Але все одно думки, бажання та мета в деяких команд не збігалися. Студенти Східноєвропейського національного університету (Луцьк) приїхали за досвідом у своїй галузі. Студенти із Житомирського агротехнічного коледжу стверджували, що практична підготовка – це головне, адже підготувати висококваліфікованого спеціаліста можна тільки у справжніх практичних умовах, і саме тому вони тут. 

  

     Чугуєво-Бабчанський лісний коледж побажав усім удачі, а собі – перемоги та наголосили на чесній грі. Студенти із Шацька побажали перемоги всім, аргументуючи це тим, що всі команди найкращі, також хочуть побачити організацію заходу такого масштабу і навіть натякнули, що можливо вони – майбутні студенти нашого університету. Лубенські учасники рішуче налаштовані на перемогу і їх не лякає така кількість конкурентів. Студенти Сумського національного аграрного університету хочуть побачити і випробувати новий рівень для себе; зауважили, що головне – це участь, а призи – це зовсім не обов'язково.

  

     Символічно, що відкриття Forestry Quest відбулося у Еко-класі Ботанічного саду НУБіП України, а привітав учасників сам ректор Станіслав Ніколаєнко. Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида та доцент Володимир Малюга розповіли, що подібні лісівничі змагання вже є доброю традицією серед студентів. Також учасники відвідали Ботанічний сад НУБіП України, особливу увагу прикував таксаційний майданчик та його презентація від завідувача кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрія Білоуса. Не менш захоплюючим став візит до Музею лісових звірів і птахів ім. професора О. О. Салганського та до лабораторії інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу фірми «Stihl»

 

     Попереду ще конкурсний день змагань на базі Двізнківського навчально-науково-виробничого центру, де учасників чекає робота із бензомоторними пилками, проходження маршруту із визначенням природних об’єктів та таксація лісу. Тож очікуйте невдовзі більш детального звіту про весь захід. 
     Сподіваємося, що всі отримають задоволення від участі в змаганнях та повернуться до своїх навчальних закладів із незабутніми та приємними враженнями.

Олена Дуда, 
студентка ННІ лісового і садово-паркового господарства,
член гуртка «KFSA»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook