Студент повинен розуміти, де він зможе використовувати свої знання!

19 жовтня 2019 року

Концепція вищої освіти полягає в залучені на навчання найкращої молоді, підтримка їх протягом навчання на бакалавраті та магістратурі, а потім співпрацювати з ними після закінчення навчання.
Все більше має значення та знаходить своє місце нова парадигма освіти на основі студентоцентрованого навчання (покладено в основу Закону України «Про вищу освіту») на підходах "business-like" approach".
Відповідно до підходу, орієнтованого на бізнес-підхід та необхідності залучення ширшого кола фахівців актуальних на ринку праці напрямків, треба поглиблювати взаємодію з потенціальними роботодавцями наших студентів.
Крім того, необхідно в навчанні не тільки формувати знання і навички у студента, але і давати йому розуміння, де і як вони зможуть використати ці знання.
Виходячи з цього, кафедра епізоотології та організації ветеринарної справи, яку очолює професор Віталій Недосєков, запросила на лекцію для студентів першого курсу магістратури фахівців Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (http://www.consumer.gov.ua/), які кожен день стикаються з вирішенням самих найактуальніших завдань, які постають перед службою.
З лекцією перед магістрами виступила Ольга Шевченко – заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та Олена Курята – начальник Управління міжнародного співробітництва Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.


Звичайно, тема лекції «Міжнародне ветеринарне законодавство» не могла охопити весь спектр запитань реалізації державної політики у галузі ветеринарної медицини, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів.

 

Дана лекція була необхідна для розуміння студентами напрямків їх працевлаштування, для формування їх світогляду як фахівців, і я сподіваюсь, що дана лекція дозволить їм визначитися на їх життєвому шляху.
Впевнений, що навчання заради самого навчання закінчилось і ми маємо всі можливості бути в мейнстримі ветеринарної европейской освіти.
Ми дуже вдячні Ользі Петрівні та Олені Вячеславівні за лекцію і чудову нагоду подискутувати на ветеринарну освітянскую тему.


Доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Володимир Мельник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook