Студенти 4 курсу ОС «Бакалавр» розпочали проходження навчальної практики з дисципліни «Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва»

20 жовтня 2019, 10:00

Відповідно до навчального плану студенти 4-го курсу та 3-го курсу скорченого терміну навчання ОС «Бакалавр» спеціальності «Ветеринарна медицина» розпочали проходження навчальної практики. З метою оволодіти базовими навиками діяльності лікаря ветеринарної медицини щодо ветеринарно-санітарної оцінки харчових продуктів у плані практики заплановано виїздні заняття до забійного пункту, ринку та пункту державного ветеринарного контрою на державному кордоні та транспорті. Отже, вже 08.10.2019 р. студенти 4 курсу 6 групи та 4 курсу 7 групи під керівництвом к.вет.н., ас. кафедри ветеринарно-санітарної експертизи Кондрасій Л.А. здійснили виїздне заняття до ТОВ «Київагроресурс». ТОВ «Київагроресурс» – потужний оператор ринку харчових продуктів, який здійснює забій свиней. На базі потужності студенти мали змогу вивчити порядок документообігу на бійні, точки ветеринарно-санітарного контролю під час забою свиней, ознайомитися з діяльністю лабораторії бійні та методиками окремих лабораторних досліджень.

 

Наступного дня, 09.10.2019 р., студенти 4 курсу 6 групи пройшли навчальну практику в умовах лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку «Деміївський». Студенти дізналися про аспекти діяльності лабораторії як акредитованої установи, оглянули матеріальне забезпечення, вивчили методики перевірки туш та органів забійних тварин на наявність паразитарних на інфекційних захворювань, дослідили якість молочних та рослинних харчових продуктів.

 

 

Приносимо щиру вдячність лікарю ветеринарної медицини ТОВ «Київагроресурс» Удовику О.Л. та директору лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринку «Деміївський» Мазуру М.Д. за фахову допомогу в організації занять.

 

Марія Галабурда, доцент кафедри ветеринарно-санітарної експертизи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook