Профорієнтаційні зустрічі з випускниками шкіл

18 жовтня 2019 року

Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Особливо значущою є проблема набуття учнями адекватних знань про заклади вищої освіти, певний рід професійної діяльності, власні можливості оволодіння нею.
З метою полегшення вибору університету та майбутньої професії у жовтні для учнів старших класів було проведено профорієнтації студентами першого курсу Національного університету біоресурсів і природокористування України, спеціальність Агроінженерія.
Гуд Вадим завітав у НВК «Загальноосвітню школу I-III ст.» с. Датинь, Волинської області. «Я розумію що вибір професії – справа відповідальна і досить непроста. Адже від цього залежить те, як складеться подальше життя людини. Я спеціально обрав для проведення профорієнтаційної роботи саме цю школу, бо саме тут я навчався», – говорить студент першого курсу Гуд Вадим.


У рамках профорієнтаційної роботи було проведено бесіду з учнями випускних класів в Уманському НВК № 17 у м. Умань, Черкаської області. У ході спілкування зі школярами студент першокурсник Галак Микола надав вичерпну інформацію щодо умов вступу до навчального закладу та особливостей навчання, про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій чи громадській роботі, у спорті чи культурно-масовому житті.


Васерук Володимир та Карпенюк В’ячеслав також відвідали свою рідну школу, Заріченський НВК «ЗОШ І ступеня гімназія» смт. Зарічне, Рівненської області, з метою профорієнтаційної роботи. Учні із цікавістю слухали гостей, задавали питання, на які отримували вичерпні відповіді.
Представники Національного університету біоресурсів і природокористування України щиро сподіваються, що їх робота не буде даремною і допоможе зробити правильний вибір майбутнім абітурієнтам.

Асистент кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей
Л.Л. Пилипенко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook