РАДА РОБОТОДАВЦІВ БЕРЕЖАНСЬКОГО АГРОТЕХНІЧНОГО КОЛЕДЖУ ОБГОВОРИЛА РОЛЬ СТЕЙКХОЛДЕРІВ В АКРЕДИТАЦІЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

17 жовтня 2019 року

 

IMG 1970

 Важливими партнерами для закладу освіти на сьогодні є роботодавці, тому одним із завдань нашого коледжу є задоволення потреб роботодавця у кваліфікованих фахівцях. Разом з тим основним завданням Ради роботодавців визначено стабілізацію ринку праці, вдосконалення стратегії взаємодії закладу освіти з роботодавцями та сприяння зменшенню відтоку трудових ресурсів із міста, району.

IMG 2051IMG 2002

IMG 2017IMG 1994

17 жовтня відбулося перше в цьому навчальному році засідання Ради роботодавців, присвячене темі «Роль, позиції та потреби стейкхолдерів у формуванні цілей та визначення програмних результатів освітніх програм», адже коледж розпочав підготовку до акредитації освітньої програми «Автомобільний транспорт» освітнього ступеня «Бакалавр». Відкриваючи засідання, директорка коледжу Світлана Пилипишин окреслила процедуру проходження акредитації освітніх програм за новими вимогами НАЗЯВО. У продовження теми завідувач агромеханічного відділення Ігор Буняк зазначив, що цілі освітньої програми та програмні результати навчання визначаються з урахуванням позицій та потреб заінтересованих сторін (стейкхолдерів). До акредитації освітньої програми «Автомобільний транспорт» ми залучили таких стейкхолдерів:

Ігор Гурко, приватний підприємець, директор СТО та ремонту автомобілів;

Василь Кріль, директор АТ «Бережаниавтотранс»;

Нестор Колодка, директор філії ДП «Тернопільський облавтодор» «Бережанський райавтодор»;

Василь Бушта, директор ТОВ «Тростянець Трейдбуд Інжинірінг»

Степан Януш, приватний підприємець, директор СТО та ремонту автомобілів;

Анатолій Станчак, приватний підприємець, директор СТО та ремонту автомобілів 

 та ряд інших, всього залучено 15 підприємств.

У ході засідання обговорили пропозиції від заінтересованих сторін при формулюванні цілей та визначення програмних результатів ОП. У тижневий термін від стейкхолдерів надійдуть документи, що підтверджуватимуть необхідність оновлення цілей програми.

IMG 1987IMG 2009

Василь Кріль, директор АТ «Бережаниавтотранс» зазначив, що на сьогодні в Україні в автомобільній індустрії розвиваються так звані три напрямки: експлуатації, ремонту та діагностики автомобільного транспорту. Новим в освоєнні любителів та фахівців є поява електромобілів. Для їх обслуговування теж потрібні відповідно підготовлені спеціалісти. Подякував адміністрації коледжу за хорошу підготовку студентів, які проходять практику в його підприємстві.

IMG 2015IMG 2025

Учасники засідання обговорили й інші питання сучасного ринку праці, потребу фахівців на сьогодні, особливості співпраці та взаємодопомоги закладу освіти роботодавцям і навпаки. Наприкінці зустрічі Мирослав Лехіцький, голова ради роботодавців підсумував, що на сьогоднішній день у Бережанах та Бережанському районі не так вже й багато підприємств, господарств. Усім їм потрібні кваліфіковані спеціалісти і не завжди з вищою освітою. Але каменем спотикання тут стає відповідна підготовка, практика, а найголовніше – бажання студента працювати в Україні за невисоку, порівняно з найближчими європейськими країнами, платню. Проте можна і вдома заробляти, але треба «працювати думаючи, нести відповідальність за свою роботу, маю на увазі за якість послуг, що надаються, чи продукції, яка виготовляється», – зазначив Мирослав Володимирович. Цю думку підтримала й розвинула працівниця Державної служби зайнятості Вікторія Кузів. Станом на сьогодні у них зареєстровані здебільшого вакантні посади робітників. А Роман Корнелюк, начальник Бережанського відділення ПАТ Приватбанк побажав педагогічному колективу коледжу орієнтувати студента не на найманого працівника, а на власника своєї справи.

Присутні обговорили й інші важливі питання співпраці коледжу з радою роботодавців.

Юлія Лазар,
провідний фахівець
навчально-методичного кабінету
щодо сприяння працевлаштуванню
випускників закладу освіти
IMG 1965IMG 1972IMG 2032IMG 2044
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook