16 ЖОВТНЯ — міжнародний ДЕНЬ ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ

16 жовтня 2019 року

 

7

Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо». За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, 80% усіх захворювань пов’язані тією чи іншою мірою з харчуванням, а 40% з них пов’язані безпосередньо з фактором харчування людини.

Щорічно 16 жовтня відзначається «Всесвітній день здoрoвoгo харчування», його мета - залучення уваги громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Саме тому викладачі циклової комісії природничих дисциплін Соколовська І.Я. і Олійник О.М. разом з студентами груп Сп-11М і А-11М провели виховний захід присвячений цьому дню.

13

Те, що фаст-фуд (швидка їжа) шкідливий, знає кожна друга людина на землі, але чомусь все одно продовжує вживати його в пунктах громадського харчування, не шкодуючи свій організм і годуючи його всім підряд.

Ще страшніше, коли вживає фаст-фуд підліток, чий організм розвиватися. До такого стресу від зайвих калорій і шкідливої ​​їжі молодий організм не те що не звик, а навіть не був знайомий з ними раніше.

У їжі швидкого приготування майже немає натуральних і корисних речовин для організму, зате присутня велика кількість різноманітних ароматизаторів, барвників, добавок, підсилювачів смаку і запаху.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), близько 177 млн. дітей у світі мають справу із захворюваннями, тим чи іншим чином пов'язаними з надмірною вагою і фаст-фудами. Таким чином, ВООЗ прогнозує, що вже до 2025 року з проблемою ожиріння матимуть справу приблизно 2,3 мільярда людей віку від 15 років.

Тоді, як здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя.

Крім того, кожні сніданок, обід і вечеря у сімейному колі є важливими кроками до зміцнення зв’язку між членами родини.

Зараз дедалі більше свідомих українців прагне споживати здорову їжу: ретельно вивчає інформацію про склад продуктів і готує вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру.

Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від швидкого харчування і ви істотно зміните своє життя на краще!

Соколовська І.Я., Олійник О.М.
викладачі циклової комісії природничих дисицплін

25

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook