Пам'ять про минуле є запорукою майбутнього

16 жовтня 2019 року
     Все має свою історію... І, навіть, передісторію... Музей історії Національного університету біоресурсів і природокористування України  не є виключенням у ряді музеїв історії навчальних закладів.  

     Не знаючи минулого, не можна будувати майбутнє. А свою історію варто пам'ятати, бо наше сьогодення є результатом вікових традицій, натхненної і напруженої праці багатьох поколінь. Історія 121-літнього університету є предметом гордості всіх, хто в ньому працює і навчається, даниною глибокої вдячності всім, хто збагачував його славу і честь, створював традиції і закладав фундамент на майбутнє. І як не зібрати накопичене й не передати власні здобутки тим,  хто буде після нас?!


     Музей історії університету є духовно- інтелектуальним компонентом освітнього середовища,  яке наповнюють  архівні  матеріали і пам’ятки минулого. Одним із важливих завдань є пізнання історичного минулого, збирати, вивчати й зберігати кращі надбання.

    Важливе місце у виховному процесі  університету займає музей історії, який на яскравих речових і документальних матеріалах розкриває історію  та основні етапи становлення вищого навчального закладу, відомого не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Основними  напрямками  роботи музею є: дослідницька, експозиційна,  пошукова, фондова, виховна, екскурсійна  робота.

     10 жовтня 2019 року магістри 1 року навчання спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції разом із куратором групи Тетяною Розбицькою відвідали музей історії НУБіП України, де ознайомилися не лише з історією виникнення рідного університету, а й із становленням сільського господарства на теренах України – з доби неоліту, починаючи з трипільської культури.

    Музей складається з 3 відділів: перший присвячений становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього найбільшого аграрного університету; другій світовій війні та АТО; а третій - періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю нашого студентства, сучасній діяльності університету та факультетів НУБіП України.

 

     Студенти із захопленням розглядали експозиції, які поетапно розкривають історію становлення і розвитку аграрної освіти України та звичайно ж нашої ALMA MATER.

     Враження про відвідування музею залишилися найяскравіші та найпозитивніші, слова щирої вдячності хочеться висловити директору музею Поливач Марії Анатоліївні, яка провела цікаву подорож сходинками історії нашого університету.

Тетяна Розбицька,
асистент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook