День захисника України та День українського козацтва

14 жовтня 2019 року

 

1

У день покровительки всього роду козацького Пресвятої Покрови українці відзначають День захисника України та День українського козацтва.

Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію, прагнення вільно жити на власній землі. З дідів-прадідів  українці мріяли про  незалежність, а виборовши її у 1991 році, продовжують захищати і відстоювати свої кордони донині.

Сьогодні кращі наші сини пліч-о-пліч боронять українську землю, відстоюючи її цілісність. Ми з гордістю говоримо про нашу армію, про тисячі справжніх чоловіків, які стали на захист кордонів України. А також про мільйони простих небайдужих українців-волонтерів, які годують, одягають, забезпечують усім необхідним свою армію.

Хвилиною мовчання перед пам’яттю і подвигом славних синів України – героїв славних козаків, визволителів у роки Другої світової війни, героїв небесної сотні і героїв АТО розпочалися урочистості з відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва на центральній площі Бережан, де зібралися очільники міста та району,  представники установ та підприємств, представники громади, викладачі та студенти коледжу.

З вітальним словом до присутніх звернулась ведуча, з вдячністю розповіла про хоробрість української армії на Сході країни. Також піснею привітала захисників і студентка-першокурсниця коледжу Адріана Ковальська.

45

На міському кладовищі священники відслужили поминальну панахиду і пом’янули полеглих хвилиною мовчання.

23

Вічна пам'ять героям.

Слава Україні!

Героям слава!

Практичний психолог коледжу
Лещук Василь
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook