Магістри спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» - учасники головної події лабораторної індустрії в Україні

8 жовтня 2019, 9:25

25-27 вересня 2019 р. відбулася XII Міжнародна виставка "LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH", яка відбувалася на ACCO International Expo Center, м. Київ. Виставка охоплювала весь спектр обладнання та технологій, спеціалізованих меблів, витратних матеріалів, а також комплекс послуг по створенню, оснащенню, модернізації всіх типів і видів лабораторій різних галузей промисловості, науково-дослідницької сфери та медицини. Така подія є важливою для майбутніх фахівців галузі, тому студенти 2 курсу 11 групи спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» разом із наставником групи, к.вет.н., ас. Кондрасій Л.А. відвідали даний захід.

Студенти дізналися про комплексні рішення для лабораторій (проектування, оснащення, модернізація), оцінили загальнолабораторне обладнання, техніку, інструменти, високотехнологічне обладнання для лабораторій, лабораторні меблі та хімічний посуд. Дізналися про нові хімічні реактиви та витратні матеріали, технологію «чистих приміщень» та мобільні лабораторії, пропозиції спецодягу, засобів індивідуального захисту, дезінфекції.


Майбутні фахівці з ветеринарної гігієни, санітарії і експертизи дізналися від менеджерів провідних компаній з обслуговування лабораторій про сучасне аналітичне лабораторне обладнання, лабораторні контрольно-вимірювальні прилади і технології, діагностичне, випробувальне обладнання та підходи до проведення контролю якості.

 

Крім того студенти взяли участь у роботі семінару «Антибіотикорезистентні мікроорганізми в об’єктах харчового ланцюга», що відбувався у рамках виставки. На семінарі було висвітлено актуальніпитання галузі, зокрема моніторинг популяції антибіотикостійких мікроорганізмів в Україні з позиції системи «Єдине здоров’я». А також ризики в забезпеченні населення України доступним і безпечним харчуванням, зумовлені антибіотикорезистентними мікроорганізмами; профілактика утворення та поширення антибіотикостійких мікроорганізмів впродовж продовольчого ланцюга; протидії використанню антибіотиків і антибіотикорезистентних мікроорганізмів при вирощуванні худоби і птиці; визначення можливих способів захисту пересічних споживачів з боку держави щодо упередження ризиків зараження антибіотикостійкою мікрофлорою.

Знання, які студенти здобули на заході, доповнюють курс фахових дисциплін за спеціальністю 212, зокрема «Екотрофологія», навчання за якими розпочали з нового начального семестру.

 

Наставник 2 курсу 11 групи,

к.вет.н., ас. Кондрасій Л.А

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook