Світ мистецтва очима першокурсників факультету ветеринарної медицини: причетність до прекрасного

6 жовтня 2019, 11:15

Коли нам керівник студентського гуртка «Юний журналіст» Вероніка Василівна Чекалюк запропонувала відвідати виставку живопису Ганни Криволап під назвою «Причетність», ми зі студентами радістю погодилися, адже побувати на такому урочистому заході в столиці - честь для кожного шанувальника мистецтва. "Лікар - це еліта нації", - часто нам говорить Вероніка василівна на парах і привчає до вишуканого володіння мовою, вмінням висловлювати свої думки і бачити красу в кожному прояві нашого життя. Ввечері ми зустрілися біля метро «Театральна» і пішли на vip-відкриття у музей Історії Києва. Разом з викладачем нас гостинно зустріла художниця. Картини митця Ганни Криволап торкаються найвіддаленіших струн людської душі, проникають у кожну клітину і змушують відчути нові емоції. Шедеври створені у стилі мозаїки, проте не типової, а абстрактної.

Нашій групі вдалося поспілкуватися з художницею та запросити її до НУБіП на екскурсію на факультет і музей анатомії:

- Доброго вечора, пані Криволап. Ми студентки першого курсу факультету ветеринарної медицини НУБіП. Ми дуже раді завітати до Вас на творчий вечір. Дякуємо за нагоду. Насправді, ми в захваті від Ваших картин. Що спонукало Вас на створення цих шедеврів?

- Добрий вечір! Мені дуже приємно, дякую за комплімент про шедеври, неочікувано. Власне, цю серію робіт я створювала під впливом мозаїки. Вона мене надихнула, тому згодом під впливом тих відчуттів я створила серію абстрактних картин. Проте я відмовилася від традиційного образу і меседжу, який зазвичай несе мозаїка і створила абстрактно-чуттєві полотна.

- Яка головна ідея вашої творчості?

- Я дуже люблю Україну, тварин, і мені хочеться наші національні, глибокоісторичні артефакти, перенести на мову сучасного живопису. Хочу, щоб люди любили батьківщину і її природу.

- Ми -майбутні ветеринари, хочемо вас запросити у НУБіП на екскурсію до анатомічного музею. Познайомити з куратором і, можливо, у вас буде можливість провести арт-майстер-клас для студентів?

- Із задоволенням! Зараз я живу кочовим життям. Думаю, колись ми зможемо це зробити.

Всі ми після виставки перебували у стані ейфорії. Дуже щасливі, що відвідали цей урочистий захід. Вероніці Василівні вдячні за те, що відкриває для нас світ живопису і краси сучасних митців. Спасибі організаторам свята та прекрасній художниці Ганні Криволап, дякуємо нашому факультету за прекрасну атмосферу і радість життя як на парах, так і на дозвіллі! Ми запрошуємо усіх бажаючих поринути у світ мистецтва. Виставка триває.

 

Автори: Чугаєвська Олена, Федорчук Марія, вихованці гуртка «Юний журналіст» 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook