Оголошується перший етап конкурсного відбору проектів наукових досліджень та розробок за рахунок видатків державного бюджету

2 жовтня 2019 року

    З 27 вересня в університеті оголошується перший етап конкурсного відбору проектів наукових досліджень та розробок, виконання яких розпочнеться у 2020 р. за рахунок видатків державного бюджету.
   Формування тематики наукових досліджень і розробок необхідно здійснювати згідно із Законом України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та із врахуванням актуальних напрямів у сфері розвитку науки та суспільного життя.
Мінімальний обсяг фінансування проектів – 300 тис. грн. на рік, пропоновані терміни виконання фундаментального і прикладного дослідження – до 36 місяців, розробки – до 24 місяців.
   До участі у конкурсі не допускаються роботи, в яких зазначений тип наукової роботи не відповідає змісту та результатам проекту, мета і завдання проекту мають суто методичну спрямованість, відсутній або необґрунтований розрахунок вартості роботи.
При підготовці фінансових витрат для виконання НДР необхідно запланувати не менше 30% від загальної вартості на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження, придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів тощо.
   Обговорення проектів НДР відбувається у наукових колективах, на кафедрах.
   Директори науково-дослідних інститутів/заступники деканів факультетів з наукової роботи здійснюють відбір проектів НДР згідно з «Положенням про проведення конкурсного відбору проектів науково-дослідних робіт у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» і подають до науково-організаційного відділу НДЧ (корп. 3, кім. 215) зведений перелік проектів та витяги з протоколів науково-технічної/наукової ради наукового структурного підрозділу.
   Перевага при відборі надається проектам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 р. № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати подвійного використання, конкурентоспроможні на світовому ринку.
   Наукові керівники повинні зареєструватись в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах» МОН України на сайті за посиланням https://kis.rit.org.ua, ввести проект у систему і до 21 жовтня подати до науково-організаційного відділу НДЧ роздруковані із системи 2 примірники проекту НДР разом з комплектом необхідних документів.

Форма проекту фундаментального/прикладного дослідження
Форма проекту науково-технічної (експериментальної) розробки
Перелік секцій за фаховими напрямами Наукової ради МОН України
Паспорти секцій за фаховими напрямами Наукової ради МОН України
Наказ НУБіП України про проведення першого етапу конкурсного відбору
Перелік документів, які додаються до проекту
Матеріали семінару щодо конкурсу проектів

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook