Кабінетом Міністрів України затверджено новий порядок підвищення кваліфікації освітян

2 жовтня 2019 року
 Інформуємо науково-педагогічних та педагогічних працівників університету, що Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. № 800 затверджено «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», який набув чинності після його оприлюднення 24 вересня 2019 року.

     

     Документ визначає процедуру, види, форми, обсяг, періодичність та умови підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти і установ усіх форм власності та сфер управління.
     Метою підвищення кваліфікації має стати професійний розвиток науково-педагогічних та педагогічних працівників відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти.

     Порядком передбачена обов'язковість постійного підвищення своєї кваліфікації педагогічними і науково-педагогічними працівниками.
     Для забезпечення підвищення кваліфікації її учасникам необхідно буде виконати декілька форм завдань, зокрема, завдання з удосконалення раніше набутих та/або набуття нових компетентностей, завдання з набуття особою досвіду виконання додаткових завдань та обов’язків у межах професії або займаної посади, а також завдання з формування та розвитку цифрової, управлінської, комунікаційної, медійної, інклюзивної, мовленнєвої компетентностей тощо.

     Документом також передбачено, що педагогічні та науково-педагогічні працівники можуть підвищувати кваліфікацію як в Україні, так і за кордоном, за різними формами та видами.

     Ознайомитися з текстом документу «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» можна за посиланням:

http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/65634/


Оксана Зазико,
начальник навчального відділу

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook