Командна робота, обмін досвідом та мовна практика викладачів агробіологічного факультету в рамках семінару «Research Methods»

30 вересня 2019 року
     Міжнародним відділом НУБіП України був організований тренінг «Research Methods» за участі професора Університету штату Пенсильванія Рамасвамі Анантесваратна, в якому мали змогу взяти участь студенти та науково-педагогічні працівники нашого закладу.

     Викладачі агробіологічного факультету Юрій Кравченко, Віра Кутовенко, Оксана Завадська, Валентина Рожко, Володимир Войцехівський та Анна Ярош виявили зацікавленість подією та долучилися до заходу.

     Семінар був присвячений різним аспектам наукової роботи, як то: участь у міжнародних програмах, написання статей, рецензій, наукових проектів, тощо. Усі учасники семінару відповідно до напрямку професійної діяльності сформували окремі міні-групи задля продуктивної командної роботи та вирішення конкретної мети, як результату діяльності тижневого тренінгу. Нашим завданням було написання експертної рецензії на наукову статтю. В складі групи агробіологів працював також доцент факультету землевпорядкування В’ячеслав Богданець. І це була дійсно дуже продуктивна співпраця.

     Надзвичайно цікаво було спостерігати за стилем роботи професора Рамасвамі Анантісваран з аудиторією. В жодному разі це не було менторство чи нав’язування власних усталених принципів, лише діалог, обговорення позицій та конструктивне спілкування з колегами.

     В рамках тренінгу також брали участь науковці, які вже мали досвід доручення до міжнародних наукових програм. Тому один із днів семінару був присвячений ознайомленню його учасників з можливостями пошуку варіантів фінансування для наукових цілей. Завідувач науково-дослідного сектору фітосанітарної експертизи та сертифікації насіння УЯБП АПК Наталія Волощук, яка була незмінним помічником професора протягом всього навчального семінару, поділилася власним досвідом цьогорічного перебування у Університеті штату Пенсильванія за Міжнародною програмою обміну по дослідженню у сільськогосподарській галузі за підтримки сім’ї Воскобойників.

     Своє бачення щодо особливостей участі у подібних програмах представив також її цьогорічний стипендіат, доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули Юрій Кравченко.

     Обидва виступи були надзвичайно цінними для бажаючих взяти участь у стипендіальних програмах, адже пояснювали специфіку та нюанси процесу від початкового моменту підготовки документів та проходження конкурсного відбору до деталей перебування та максимального використання можливостей.

     Логічним підсумком тижневої діяльності семінару стало представлення результатів роботи кожної групи на вручення сертифікатів його учасникам.

     Особливістю та своєрідною родзинкою семінару було те, що його робочою мовою була англійська, це дало можливість викладачам отримати мовну практику за безпосереднього спілкування з Рамасвамі Анантесваратном та іншими колегами.

     Висловлюємо подяку міжнародному відділу Університету за організацію семінару та можливість участі у ньому.

Анна Ярош,
доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook