Нарада з планування на жовтень пройшла на базі гуманітарно-педагогічного факультету

27 вересня 2019 року

 

     Учасники відвідали кафедри і лабораторії гуманітарно-педагогічного факультету, познайомилися з матеріально-технічною базою і здобутками колективу.

 

     Декан Василь Шинкарук представив структуру факультету, спеціальності, за якими тут готують фахівців, нові освітні магістерські програми, освітні англомовні програми, якісний склад науково-педагогічних працівників, науковий ценз кафедр, контингент студентів (який, до речі, з 2015 року зріс удвоє), центр вивчення іноземних мов (де крім популярних і поширених англійської, німецької, французької мови можна вивчати китайську, португальську, корейську і не тільки), якість навчання, матеріально-технічну базу, надходження коштів від госпрозрахункових підрозділів і найближчі перспективи.

  

     Перший проректор Ігор Ібатуллін відзначив зразковий стан аудиторій і лабораторій факультету та велику роботу, яку проробив його колектив.

  

     Дійсно, динаміка розвитку гарна, але, щоб конкурувати на належному рівні не можна призупинитися, тільки пришвидшуватися, наголосив ректор Станіслав Ніколаєнко. Сьогодні студент, обираючи виш, звертає увагу на якість освітнього процесу і наявність відповідної лабораторної бази.

 

     Щодо завдань, тут керівник вишу виокремив два найважливіші для колективу гуманітарно-педагогічного факультету. Перше: продовжувати своє становлення як центру навчально-методичної роботи. І друге: загальна англізація всього навчального процесу в університеті. Ще один важливий напрям – розвиток центру психологічної служби.
     Представляючи план роботи на жовтень Ігор Ібатуллін розпочав з питання інвентаризації майна, до якого слід поставитися дуже уважно. Спинився на підготовці наукових проектів 2020, станові використання коштів на виконання науково-дослідних проектів, атестації наукових кадрів, акредитації освітньо-наукових програм, державних закупівлях, діяльності університетських навчально-дослідних господарств, завданнях з енергоефективності та управління майном.

    План організаційної, навчальної та методичної роботи презентував проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Серед завдань: подання 11 акредитаційних справ підготовки бакалаврів і магістрів до НАЗЯВО, затвердження тем випускних робіт магістрам 1-го року навчання. Зупинився на стані відбору студентів для проходження безоплатних курсів з хімії, фізики, біології і математики, запланованому анкетування студентів стосовно якості навчального процесу та профорієнтаційній роботі (зокрема Днях відкритих дверей, які пройдуть 31 жовтня – для випускників коледжів і 1 листопада – для школярів Київщини). Щодо виховної роботи, то вона запланована дуже велика, зокрема заходи до Дня захисника України.

     Стосовно останньої Станіслав Ніколаєнко наголосив: головне завдання – достукатися до студента, який ні на що не реагує і зацікавити.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук поінформував про стан заборгованостей сплати за навчання і проживання у гуртожитках, міжнародну діяльність (старт нового навчального року у Варшаві, куди їде делегація НУБіП, прийом гостьових лекторів, набір студентів-іноземців, популяризацію освітніх програм англійською мовою), фінанси (завершення підготовки бюджетних пропозицій на 2020-2021 роки, затвердження в МОН штатного розпису) і план роботи відділу соціальної служби (соціальна стипендія студентам пільгових категорій, отримання субсидій тощо).

     Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на необхідність розширення і нарощення об’ємів послуг служби закладів харчування, орієнтуючись на вподобання і потреби студентства.

     Одним з головних завдань на жовтень проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко назвав плавне входження у опалювальний сезон, до якого університет вже готовий. Спинився на ремонтних роботах, які потрібно зробити чи закінчити у жовтні (відмостка під корпусами, покрівля в стайні і парковка біля неї, спортивний майданчик біля 2-го гуртожитку, облаштування кімнат гуртожитків меблями та ін.). Серед завдань – добудова модуля за 11-м корпусом.

     До останнього долучилася народний депутат України наша колега Леся Забуранна, сподіваємося на додаткове державне фінансування, зауважив ректор.

     Про роботу факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології, механіко-технологічного і конструювання та дизайну коротко доповіли їхні декани Микола Доля, Ярослав Михайлович і Зіновій Ружило.

     План роботи на жовтень представила учений секретар Оксана Барановська. Вона нагадала, що засідання ректорату заплановане на 22 жовтня, а вчена рада – на 23.

     Підсумовуючи роботу, Станіслав Ніколаєнко запропонував переглянути відео, яке дуже наочно демонструє на що зараз здатен штучний інтелект і як далеко зайшли технології та наголосив: успіх на стикові інтересів (наприклад, біології і ІТ). Він також підкреслив важливість системності у роботі та ефективність власного прикладу керівників всіх ланок.

Ірина Білоус
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook