Компетентно у «Контенті» знайомилися з особливостями своєї професії першокурсники – журналісти

27 вересня 2019 року
     26 вересня вони мали змістовні практичні заняття у Навчально-творчо-виробничому об’єднанні (НТВО) «Контент» НУБіП України, поглиблюючи свої знання із пропедевтичної дисципліни «Вступ до спеціальності», яку викладає Іван Чиж

     Юні журналісти відвідали виробничий відділ поліграфічного друку, який слугує на користь університету у виготовленні залікових книг, дипломів та різних власних видань. Таким чином студенти познайомилися із сучасним друком про який компетентно і грунтовно розповів Андрій Колесников, детально акцентуючи на особливостях поліграфічного процесу – від задуму, дизайну, макетування і до якісного друку книг, брошур, листівок, дипломів чи просто візитівок. Ми вперше відчули атмосферу виробництва, з яким нам, як журналістам, належить стати партнерами у професійному житті. 

  

  

     Новими гранями відкрилася нам наша професія, коли ми поринули в метушне і найвідповідальніше місце – в телевізійну студію, до створення якої має безпосередній стосунок режисер і організатор багатьох телепроектів Віктор Підлісний. Він робить міцний фундамент для майбутніх професіоналів своєї справи. Студія для журналіста стає початком великої дороги, бо ж тільки тут він навчиться бути справжнім автором. Саме сьогодні ми мали змогу побути у ролі оператора і кореспондента, відчути що значить бути журналістом. Віктор Підлісний привідкрив завісу не тільки у світ журналістики, але й кіно, розповів як режисуються деякі сцени. Інші могли б подумати, що це не стосується нашої професії, але це не так, адже ми маємо бути до певної міри й акторами акторами, виконуючи свою роботу. Насамперед, телебачення – це не телевізор і навіть не супутник, а авторство та відповідальна праця, від якої залежить робота всієї телевізійної команди. Тому маршрут, який було пройдено сьогодні, був надзвичайно пізнавальним та цікавим. Ми дійсно можемо сказати, що з таким підходом викладачів ми станемо чудовими журналістами, адже кожен захід ми розглядаємо та відтворюємо на сайті університету. Тому варто уважно слідкувати за новинами, які поширюють майбутні журналісти!

      «Сьогодні я не просто пройшов шлях в пізнанні спеціальності, а дійсно поринув в структуру та сенс відповідальності моєї майбутньої професії. Це важка праця, яка не кожному під силу. Але, насамперед, варто наполегливо працювати та досліджувати кожну деталь нашої спеціальності. І тільки тоді ми дійсно зможемо досягнути успіху. Цьому, я певен, посприяють та допоможуть наші викладачі, які у потрібну хвилину завжди підкажуть та допоможуть нам». Кострикін Андрій.

      «Поринути у світ медіа було надзвичайно цікаво. Побувати там, де відбувається народження справжнього продукту журналістики, послухати про те, як працює видавництво, відчути масштаби відповідальності фахівців – це те, що потрібно майбутньому спеціалісту. Такі заняття дають можливість отримати досвід, мати уявлення про те, що ти обрав, як фахівець. Я дуже рада, що наші викладачі турбуються про те, щоб ми, першачки, вчилися на практиці, адже це відіграє дуже важливу роль у формуванні якостей майбутнього журналіста,» – ділиться Юлія Микитенко.

- Юлія Бойченко та Віталіна Канцеляренко,
студентки I курсу спеціальності «Журналістика»
(за ред. Віри Ляшенко)
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook