СТУДЕНТИ КНУ ІМЕНІ ШЕВЧЕНКА ОЗНАЙОМИЛИСЬ З МЕТОДОЛОГІЄЮ ЗАКЛАДАННЯ ТА ВЕДЕННЯ КОЛЕКЦІЙНИХ РОЗСАДНИКІВ НА БАЗІ ЛАБОРАТОРІЙ НУБІП УКРАЇНИ

26 вересня 2019 року

В рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Рослинництво XXI століття: виклики та інновації. Присвяченої до 120-ти річчя кафедри рослинництва НУБіП України» 25 вересня бажаючі мали можливість ознайомитись із структурними підрозділами нашого університету.

Студенти 2-го та 3-го курсів спеціальності 206 Садово-паркове господарство Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка виявили бажання відвідати та прийняти участь в майстер класах. Основною ідеєю було ознайомити відвідувачів з особливостями закладання та ведення колекційних розсадників на базі Навчально – наукової лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» НУБІП України.

Старший викладач Шутий Олександр розповів про вибір та правильність підготовки ґрунту відповідно до потреб культури, системи їх удобрення та сівби. Завідувач навчально – наукової лабораторії «Демонстраційне колекційне поле сільськогосподарських культур» Найденко Валентина розповіла про історію створення колекційного поля та видового складу польових традиційних та нетрадиційних культур. Асистент Мазуренко Богдан показав колекцію лікарських та багаторічних ароматичних культур. Разом з викладачем КНУ кандидатом біологічних наук, доцентом Оленою  Войцехівською було проведено визначення видового складу рослин. Студенти жваво вели дискусію про призначення  та сферу застосування лікарської сировини.

Було висловлено думку про доцільність та можливість використання різних видів міскантусу у садово-парковому господарстві. Також було приділена увага таким культурам як лаванда та шавлія, їх значимість у житті людини.

Також було відвідано навчальну лабораторію «Плодоовочевий сад» про який нам розповів доцент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка – Борис  Мазур.

По завершенню студенти  Київського національного університету імені Шевченка виявили бажання проходити свою переддипломну практику саме на наших лабораторних базах.

 

Доцент кафедри рослинництва

Любов Гончар

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook