Українська мова для студентів-ветеринарів – перший крок до успішних комунікацій у майбутньому

24 вересня 2019 року

Що треба знати перед тим, як йти на співбесіду? Як почуватися впевненим? Як поводитись на співбесіді? Найчастіші запитання та тести від роботодавців?

Українська мова – генетичний код нації та інструмент для ефективних комунікацій. «Слідкуйте за чистотою думок та слів», – дає напутнє слово першокурсникам-майбутнім ветеринарним лікарям доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк.

Студенти вдосконалюють базові шкільні знання, навчаються готувати резюме й презентації на професійну тематику – ветеринарію. Для майбутніх ветеринарних лікарів обов`язковим практичним заняттям є теми «Співбесіда з роботодавцем» та «Мистецтво публічних виступів», які зазвичай відбуваються у форматі наукової конференції. Спілкування, переговори – вирішальний крок на шляху до успішного працевлаштування, а мова – ключ до успіху. Студенти всебічно вчаться  готуватись до проходження омріяної співбесіди та дізнаються багато для себе нового, а саме: як правильно оформлювати документи, резюме, есе тощо. У форматі науково-практичних занять обговорюється те, які професії зникнуть в Україні через 20 років? На  фахівців яких спеціальностей згдом буде найбільший попит у нашій країні та світі? На які професії в Україні нині є дефіцит? Як конкурувати із професіоналами? Як готуватися до професійної діяльності? Студенти аналізують світові тренди, які можна визначити на глобальному ринку праці вже сьогодні, на які аспекти звертає працедавець під час співбесіди із молодим фахівцем.

   

Зараз студенти свідомі, вони розуміють, що навчання в університеті – це незворотній старт у доросле життя. Мабуть, кожен прогулював уроки в школі, але у НУБіП цікаво й студенти-ветеринари не роблять цього. Вони навіть не спізнюються на заняття з української мови за професійним спрямуванням.

 

«Підхід викладача: не судити за вивчені правила, а дати глибинні знання мови й розуміння співрозмовника, навчити хороших манер та розвинути діловий характер», – зазначає Вероніка Василівна і вчить бути відкритим і толерантним, поважати інших людей, бути добрими з тваринами та природою, берегти землю. Студенти вчаться бути щирими й співчутливими, чуйними та креативними.

Сьогодні першокурсники презентують вміння виступати на наукових конференціях, бути переконливими у професійній діяльності. Справді, мова – це ключ до успіху. Зустріч на практичному занятті «Українська мова за професійним спрямуванням» з доцентом Чекалюк Веронікою Василівною присвячена виступу першокурсниці на тему «Равлики – друзі людей».

 

Автор: Анастасія Грабова

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook