Перший всеукраїнський Хакатон з робототехніки

20 вересня 2019 року

 

20

Протягом двох днів, 20 та 21 вересня, у Вінниці відбулись Всеукраїнські змагання роботизованих пристроїв “Хакатон It-Scouts за напрямком “Smart-City”.

Змагання відбувались за ініціативи громадської організації “Технічний скаутський рух IT-Scouts” (на базі Вінницького національного технічного університету) та за підтримки Вінницької міської ради, Міністерства молоді та спорту України, Департаменту молодіжної та соціальної політики Вінницької облдержадміністрації.

Метою хакатону є популяризація робототехніки та пошук креативних ідей для технологій Smart-City.

Хакато́н — захід, під час якого різні спеціалісти в галузі розробки програмного забезпечення інтенсивно і згуртовано разом працюють над розв'язанням якоїсь проблеми, або створенням нового додатку чи сервісу.

Всього в змаганнях взяли участь 20 команд з чотирьох осіб (2-3 учасники та один ментор): студенти закладів вищої школи (університетів, інститутів, коледжів тощо) віком 17-22 роки, учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів (15-17 років) та учні осередків технічної творчості (14-17 років).

Команду нашого коледжу представляли студенти спеціальності Комп'ютерна інженерія Святослав Луців (4 курс) та Олександр Пилипишин (2 курс) і їх наставник Сергій Штогрин.

 Командам відводився час, щоб підготувати своїх роботів: запрограмувати, налаштувати та вдосконалити. Після цього команди демонстрували власні роботизовані мобільні пристрої, які виконували шість завдань на випробувальному полігоні “Smart-City” зі смугою перешкод. Наприклад, пристрій мав перемістити куб з однієї точки в іншу, провернути диск чи піднятись та спуститись по похилій площині.

Журі визначили переможців, які виконали завдання найкраще. Переможці отримали призи, а інші учасники – подарунки.

Окрім того, відбулась виставка розробок та проектів компаній-партнерів та учасників Хакатону за напрямком “Smart-City”.

110

За результатами оцінок журі наша команда зайняла ІІІ місце в номінації кращих технічних розробок хакатону Smart Citi 2019 та 4-е місце у змаганнях з керування роботом власної розробки на спеціальному полігоні Smart Citi.

Викладач-методист 
С.С. Штогрин 
23456111213
7161918
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook