Співпраця з роботодавцями кафедри обліку та оподаткування продовжується: семінар-тренінг «Молодий спеціаліст 2.0»

23 вересня 2019 року
У рамках розвитку співпраці кафедри обліку та оподаткування економічного факультету з роботодавцями відбувся семінар-тренінг «Молодий спеціаліст 2.0». 
     Декан економічного факультету Анатолій Діброва привітав учасників тренінгу, серед яких аспіранти (Тетяна Дзюба, Анна Умерова, Артур Дудніченко), студенти спеціальності «Облік і оподаткування», науково-педагогічні працівники випускної кафедри. У своєму виступі він відмітив високу якість підготовки фахівців у НУБіП України, їх професійну компетентність й конкурентоспроможність на ринку праці. І одним з прямих підтверджень цьому є кар’єрні досягнення й професійне становлення випускника 2012 року напряму підготовки «Облік і аудит» Андрія Тертишника, який і виступив ключовим спікером. Він, як головний бухгалтер-фінансовий контролер міжнародної компанії «PACCOR», мав на меті поділитися актуальними ідеями, трендами та порадами з розвитку професійних навичок і побудови кар’єри в умовах розвитку глобальної інформатизації та зростаючих суспільних потреб. 
     «Важливо вміти бачити свої реальні перспективи і потенціал, планувати й досягати професійних цілей, самостверджуватися та навчатися впродовж життя» − саме так розпочав Андрій свою дискусію з присутніми. Він звернув увагу на особливу цінність професії бухгалтера, яка надає великі можливості для працевлаштування і розвитку особистості. Спікер поділився так званими «лайфхаками» з вирішення проблем «життєвого старту» молодого спеціаліста: забезпечення рівня матеріального забезпечення й соціальної захищеності, можливостей отримання освіти і її розвитку, професійного зростання та досягнення успіху. Керуючись особистим професійним досвідом та реальними практичними ситуаціями, він наголосив на домінуванні знань і компетенцій у всіх сферах сучасного суспільного та економічного життя, необхідності капіталізації фінансових ресурсів у їх примноження й розвиток особистого інтелектуального потенціалу. За словами А. Тертишника затребуваність бухгалтерів і вимоги до кваліфікації на сучасному ринку праці динамічно зростають. Як правило, вимагається підтвердження професійної компетентності, вмінь і навиків через проходження сертифікації за міжнародними програмами: АССА, ACCA (DipIFR), IFA (DipIFR), CIMA,CMA, IFA та ін. (доречно відмітити: нещодавно магістр зі спеціальності «Облік і оподаткування» другого року навчання Владислав Альошин отримав диплом АССА з Міжнародної фінансової звітності (АССА ДіпІФР)). Лектор також поділився особистими секретами успішної підготовки до складання непростого трьох годинного іспиту та наголосив, що базовою основою й запорукою позитивного результату виступили якраз отримані ним знання в аудиторіях економічного факультету НУБіП України.
     Семінар-тренінг проходив у форматі дискусії. Тому і аспіранти, і студенти спеціальності «Облік і оподаткування» адресували спікеру різноманітні запитання щодо використання сучасних програмних продуктів, інформації з соціальних мереж, можливостей працевлаштування в іноземних компаніях. Цікавими й пізнавальними стали дискусії щодо підготовки інноваційних презентацій та публічних виступів.
     З надією на подальші зустрічі й розвиток співпраці та словами вдячності звернулась до Андрія Тертишного професор кафедри Любов Гуцаленко та старший викладач Олег Криворот, які виступили ініціатори заходу. Дякували не лише словесно й бурхливими аплодисментами захоплені аспіранти, студенти й науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування. У соціальній мережі «Instagram» вони також оцінили формат і зміст проведеного заходу, а самі активні отримали від спікера книги, які, за його переконанням, допоможуть втілювати мрії в реальність, розкрити власний потенціал та змінити життя своє й оточуючих на краще. 
Наталія Кузик, доцент
Олег Криворот, 
старший викладач
кафедри обліку та оподаткування   

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook