Вітаємо Євгенія Бриндака студента 3-го курсу факультету конструювання та дизайну із завоюванням перших медалей на чемпіонаті України зі спортивного орієнтування у групі елітних спортсменів

22 вересня 2019, 22:50
м. Київ

     650 спортсменів з 21 області України і міста Києва, гості із Швеції, Канади та інших країн розіграли медалі чемпіонату України зі спортивного орієнтування (бігом) на спринтерських дистанціях у місті Києві 19-22 вересня 2019 року. Свої перші медалі по групі чоловічої еліти завоював Євгеній Бриндак, студент 3 курсу факультету конструювання та дизайну.

     У будь-якому виді спорту перехід спортсмена, який виступав у змаганнях серед юніорів до змагань серед дорослих спортсменів завжди дуже складна справа. Здебільше лише окремі сильніші юніори після 2-4 років напружених тренувань можуть увійти до когорти найсильніших елітних спортсменів. Проте студенту НУБіП України Євгенію Бриндаку, який 2 роки успішно виступав у чемпіонатах України зі спортивного орієнтування серед юніорів, вдалося під занавес свого першого змагального сезону 2019 року серед дорослих спортсменів потрапити до трійки призерів у елітній чоловічій групі України Ч21Е, зайнявши 3 місце на чемпіонаті України на дистанції спринту у другий день змагань чемпіонату України на спринтерських дистанціях:

     1 місце  на спринтерський дистанції по групі Ж21А 20 вересня зайняла Олександра Пархоменко, аспірантка факультету інформаційних технологій НУБіП України:

 

     В останній четвертий день чемпіонату у неділю 22 вересня команди збірних областей України та міста Києва змагались у чотирьохетапних змішаних естафетах. Естафетні команди складались із двох чоловіків і двох жінок. Змагання проходили на території національного музею народної архітектури та побуту Пирогово.

     У напруженій цікавій боротьбі команда м. Києва-1, фінішувала п’ятою, проте за порушення правил змагань (подолання заборонених для пробігання ділянок) 2 спортсмени з команд Львівської області і міста Києва-2, які пробігли 4 етапи естафети першими і другими – були дискваліфіковані і таким чином команда Києва, в складі якої на другому етапі біг Євгеній Бриндак, вийшла на 3 місце.
     А перший етап цих змагань виграла Олена Пітірімова, випускник НУБіП України, за цю команду Києва четвертий етап з гарним часом подолала Олександра Пархоменко, проте чоловічі етапи їхньої команди пробігли свої етапи не так вдало і до призерів команда Києва-3 не потрапила.
     У змаганнях серед ветеранів по групі Ч260 1 місце зайняла команди міста Києва в складі якої другий етап успішно подолав В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання, тренер секції спортивного орієнтування і спортивної радіопеленгаці.


     Днем раніше, у суботу 21 вересня у лісовому масиві Пуща-Водиця, Олександра і В’ячеслав прийняли участь у всеукраїнських змаганнях зі спортивної радіопеленгації "Меморіал Пилипенка М. К.", де зайняли 5 і 1 місця відповідно у своїх вікових групах. 

Вітаємо Євгена і бажаємо подальшого успішного спортивного довголіття!

В’ячеслав  Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання

гуманітарно-педагогічного факультету

тренер секції спортивного орієнтування

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook