Науковці факультету землевпорядкування НУБіП – учасники ХХ Міжнародного науково-практичного форуму «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій»

19 вересня 2019 року
Львівський національний аграрний університет
17-19 вересня 2019 р. у Львівському національному аграрному університеті відбувся ХХ Міжнародний науково-практичний форум «Теорія і практика розвитку агропромислового комплексу та сільських територій».
 Цей захід є одним з найважливіших у сфері аграрної науки України. У ювілейному форумі взяли участь понад 400 представників вітчизняних і зарубіжних закладів вищої освіти та наукових установ. Результати своїх наукових досліджень репрезентували вчені з Польщі, Туреччини, Латвії, Литви, Білорусі, Молдови. Українську науку на нинішньому форумі представляли вчені понад 30 вітчизняних університетів і науково-дослідних закладів, представники близько 10 державних структур і бізнесу, громадських організацій.
 
Відкриваючи форум ректор ЛНАУ академік Володимир Снітинський зазначив, що за 20-літню історію проведення науково-практичних форумів на них оприлюднено близько 2800 наукових виступів, які репрезентували вітчизняні й зарубіжні вчені – від всесвітньо відомих академіків до аспірантів, які робили в науці перші кроки. Форум дає змогу вирішити важливе завдання – інтернаціоналізації наукових досліджень.
З привітаннями учасників форуму виступили перший віце-президент НААН України Михайло Гладій, представники польської аграрної науки професори Станіслав Сосновський і Анджей Хоховський, професор Гіресунського університету (Республіка Туреччина) Мюкрімін Гюней.
У рамках XХ Міжнародного науково-практичного форуму проходила Міжнародна науково-практична конференція «Земельні відносини в контексті просторового розвитку сільських територій».
Мета конференції полягала у проведенні наукових дискусій на міжнародному рівні з актуальних питань трансформування земельних ресурсів у сучасній ринковій економіці, платності землекористування, удосконалення системи застосування інструментів з організації та охорони земель населених пунктів, недоліків земельних перетворень під час проведення земельної реформи.
Для участі в роботі конференції були запрошені науковці закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, докторанти, аспіранти, студенти, представники науково-виробничих структур.
Факультет землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько з доповіддю щодо основних підходів до організації землекористування структурних елементів екомережі на місцевому рівні, доцент кафедри земельного кадастру Наталія Бавровська підняла питання вартості землевпорядних робіт, аспірантка кафедри землевпорядного проектування Юлія Мороз висвітлила принципи платності землекористування в умовах ринкової економіки.
Унаслідок наукових дискусій сформовано пропозиції та рекомендації по удосконаленню механізму управління у сфері земельних відносин.
 
Учасники форуму повернулися з позитивними враженнями від професійного та особистого спілкування, а також з відчуттям вдячності за можливість розвитку та вдосконалення власних знань.
 
Юлія Мороз,

аспірантка кафедри землевпорядного проектування 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook