Науковий колектив Інституту біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка НАН України виступає з ініціативою організації наукового семінару «Біоколоїдна наука»

16 вересня 2019 року

Шановні колеги!

Науковий колектив Інституту біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка НАН України виступає з ініціативою організації наукового семінару
«Біоколоїдна наука»

У фокус уваги семінару пропонуються такі розділи:
 взаємодія колоїдних ультрадисперсних, в т.ч. нанорозмірних, фаз різної природи з еукаріотичними клітинами, мікроорганізмами, біологічними тканинами (біоадгезія), біосорбція, біомінералізація та прикладні аспекти досліджених ефектів у біогеохімії, гуманній, ветеринарній медицині тощо;
 неруйнуючі методи дослідження морфології біологічних тканин та суспензій клітин шляхом вимірювання та інтерпретації їхнього відгуку на зовнішні поля: електромагнітні, механічні, температурні;
 біологічна мембранологія: термодинаміка, біоелектрохімія та біомеханіка мембран, включаючи методи вимірювання електричних та механічних сигналів нейрофізіологічного походження;
 застосування колоїдних явищ у біоаналітичній хімії: електрофорезу, електро-хроматографії, тензометрії осцилюючої (або спливаючої) бульбашки (або краплі) та т.п.;
 біоаналітична та традиційна аналітична сенсорика з використанням поверхневих акустичних хвиль та композитних матеріалів з ферментів.

Ми запрошуємо всіх колег до участі у роботі Семінару на будь якому рівні: від організаційного до рівня доповідача чи просто слухача. Чекаємо на ваші пропозиції та побажання стосовно організаційних питань. Запрошуємо пропонувати доповіді. Бажано, щоб пропозиція містила назву доповіді та абстракт будь-якою з трьох мов (українська, англійська, російська).

Перше засідання семінару планується об 11-00 в приміщенні бібліотеки (к. 409), 19 вересня 2019 року в Інституті біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка НАН України.

Передбачається заслухати наступні доповіді:
1.«Розробка магнітно-плазмонних наноматеріалів з акустичним відгуком як засобів фототермальної терапії та мультимодальної діагностики»
Доповідач:
Муха Юлія Петрівна, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Інституту хімії поверхні ім. О.О. Чуйка НАН України.
2. «Вплив зовнішньо-клітинних розчинних у воді біополімерів на біоколоїдні явища: біоадгезію, біосорбцію та біомінералізацію»
Доповідач:
Естрела Вікторіо Рафаелович, провідний науковий співробітник Інституту біоколоїдної хімії ім. Ф.В. Овчаренка НАН України.
Семінар відбудеться у приміщенні Інституту біоколоїдної
хімії ім. Ф.Д. Овчаренка, бульв. Вернадського, 42.

Бажаючих бути присутніми на семінарі прохання проінформувати орг. комітет семінару у листі (Олена Войтенко [email protected]) або за телефоном (044)4248078.

Координатор семінару
к.х.н. Жолковський Емілій Костянтинович

Вчений секретар Інституту біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка Національної академії наук України.
к.х.н. Войтенко Олена Юріївна
(066)9781576

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook