У НУБіП України підвищили кваліфікацію керівники та спеціалісти Держпродспоживслужби і Міністерства оборони України

14 вересня 2019 року

З 2 по 13 вересня 2019 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ неперервної освіти і туризму підвищували кваліфікацію лікарі ветеринарної медицини за напрямками:

  • Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби.
  • Керівники та фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони України

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

Освіта дорослих: реалізація освітніх програм та послуг в системі неперервної освіти.

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.


Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

Клітинні технології у ветеринарній медицині. Практичні аспекти трансфузіології.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби. Організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

ВООЗТ (МЕБ) – єдиний список інфекційних та інвазійних хвороб. Профілактика і заходи боротьби з АЧС.

Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.

У рамках навчання фахівців з управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міністерства оборони України, за сприяння заступника завідувача військової кафедри полковника Анатолія Радченка на базі військової кафедри НУБіП України було організовано практичні стрільби з пістолета. Також присутнім було презентовано спеціалізацію «Ветеринарне забезпечення Збройних Сил України».

Після вручення кваліфікаційних свідоцтв декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський ознайомив слухачів підвищення кваліфікації з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини. Наголосив на можливості комерційного стажування фахівців ветеринарної медицини як державних, так і приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.

Слухачі подякували керівництву і колективу Національному університеті біоресурсів і природокористування України за належну організацію навчання та доброзичливе ставлення, адже отримані знання можуть стати у нагоді їм найближчим часом у їх практичній діяльності.

Крім того, є сподівання на подальшу плідну співпрацю щодо донесення інформації на місцях до майбутніх студентів про перспективи навчання в НУБіП України, а також в сприянні зміцненню кадрового потенціалу Держпроспоживслужби України в якості роботодавців майбутніх випускників факультету ветеринарної медицини.

Григорій Бойко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook