Дипломник кафедри садівництва Микола Михальчук очолює студентську раду гуртожитку №8, і за результатами опитування є одним з найбільш ефективних голів

13 вересня 2019 року
Микола Михальчук, студент 3-го курсу (скорочена форма) агробіологічного факультету вже рік очолює студентську раду гуртожитку №8, і за результатами опитування є одним з найбільш ефективних голів. Про його роботу – наша розмова?

 

Микола Михальчук: "Голова студради має бути авторитетом – людиною, до якої завжди можна звернутися"

— Взагалі система студрад ефективна?

     – Так. Задумка гарна і вона працює, але вдосконалюватися завжди хочеться, особливо зважаючи на те, що цього року у гуртожиток поселилося дуже багато першокурсників. До того ж, з п’яти різних факультетів. Що організаційні завдання не полегшує.

— Як працюєте з новенькими?

     – Вже на поселенні видно, хто є хто. Спираючись на побачене, і набираємо першокурсників до ради гуртожитку. Цього року їх у нас вже четверо. Наприклад, Ксенію Стенько і Тетяну Колісник залучили до роботи у інформаційному відділі, призначаємо новеньких і замісниками старост поверхів. Адже роботи вистачає: щотижня проводимо по два обходи кімнат, постійно збираємося, запрошуємо на наші зібрання і деканів. Ефект від цієї роботи відчутний. Зі старшокурсниками ж знайомий вже давно і проблем не маю.

— А що з планами і задумками?

     – Тут я спираюся на думку мешканців гуртожитку і адміністрації. Наприклад, за опитуваннями дуже багато мешканців захоплюються більярдом і хотіли б мати змогу грати в гуртожитку. Це особливо актуально, якщо згадати, що скоро зима. Значить, потрібно шукати кошти на більярдний стіл.
     Взагалі, небайдужих багато (що приємно), тому за останній рік багато задумок вдалося втілили в життя. Обладнали власними силами кімнату відпочинку з тенісним і шаховим столами, облаштували біля гуртожитку зону відпочинку і волейбольний майданчик, відремонтували спортзал і встановили у ньому обладнання.

— І тренера маєте?

     – Як такого, ні, але дуже багато відвідувачів – спортсмени зі стажем. А ще дуже допомагає замісник завідувача гуртожитку Юрій Івашко, який теж займався спортом професійно. Тобто порадитися завжди є з ким.
     Взагалі вся наша робота спрямована на те, щоб у студентському середовищі було якнайменше конфліктів, тому найперша задача – здружити. Для цього проводимо посвяту у першокурсники, спортивні змагання – від жиму штанги, армреслінгу і до ігрових видів, і просто розмовляємо у зоні відпочинку. Радує, що до цього всього активно долучаються і першокурсники.

— Що турбує?

     – Найболючіше місце – стан місць загального користування. Студенти ще, на жаль, не ставляться до тих же кранів, по хазяйськи. У кімнатах старшокурсників хотілося б поміняти меблі на нові (у першокурсників з цим все гаразд). Чекаємо активнішої позиції від деканатів. Як от, у деканату агробіологічного факультету, чиїми силами цього літа відремонтували коридори 2-го і 3-го поверхів. З освітленням теж поки що не зовсім гаразд: хочемо стати одним з найбільш енергоощадних гуртожитків, тому своїми силами міняємо лампи у кімнатах, а от у коридорах потребуємо допомоги.

— Як успішний голова студради гуртожитку, що можете порадити колегам?

     – Найголовніше, не боятися працювати зі студентами. Голова студради має бути авторитетом – людиною, до якої завжди можна звернутися. У мене у вайбері створені групи, де можна зі мною зв’язатися. Крайній випадок: студентові стало погано і терміново надали медичну допомогу. А буває приходять поговорити по душам, бо дівчина кинула. І не тільки допомагати, а й при потребі робити зауваження. Бо якщо хтось порушує порядок, то покарання звісно, потрібне, але шанс виправитися треба давати завжди. Тоді у гуртожитку пануватиме здорова атмосфера.
     Не можу не висловити величезну вдячність завідувачеві гуртожитку Олександру Радченку, вже згаданому Юрію Івашку, декану агробіологічного факультету Оксані Тонсі. Без їхньої допомоги у нас нічого б не вийшло!

Розмовляла Ірина Білоус

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook