В університеті стартував новий навчальний рік

2 вересня 2019 року
     Свято Дня знань позаду, і студентство та викладачі дружно розпочинають новий навчальний рік. Хтось прийшов до аудиторій і лабораторій вперше, хтось – вже на фінішній прямій і невдовзі отримає диплом.

     Звісно, найбільше емоцій у першокурсників. Практично всі вони розпочинають з основ. Як от, студенти першого курсу ННІ неперервної освіти і туризму, першою парою яких у виші стали основи економічної теорії (адже розпочинати потрібно завжди з фундаменту), а першою викладачкою, яка прочитала лекцію, – доцент кафедри економічної теорії Віра Бутенко.

     Хімія виявилася однією з перших пар для першокурсників факультетів агробіологічного і ветеринарної медицини. Агробіологів з основами, зокрема і користування електронними курсами та можливостями, які вони дають, знайомив доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Дмитро Савченко. А от майбутніх фахівців спеціальності «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України» професор цієї ж кафедри Віктор Максін вирішив оцінити на залишкові знання з неорганічної хімії, аби якнайефективніше вибудувати подальшу роботу. До речі, першою парою у нас була військова підготовка, тобто відразу розпочали з профільних предметів, коментує Артем Іванов.

  

     Для першокурсників спеціальності «Міжнародні відносини» одна з перших лекцій відразу у декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука. І предмет теж один з основних – латинська мова. Адже це не лише мова науки, на її базі розвинулися відразу кілька мов (у тій же англійській до 70% – латинізми). Тож для людей, які працюватимуть в різних посольствах знання латинської – необхідність.

  

  

     Лекцією розпочали навчальний рік і майбутні магістри, які обрали нову освітню програму «Агрокебети». І спікером на ній виступив не багато, не мало – генеральний директор ТОВ «КУН-Україна» Віктор Сич. Він розповів про принципи, за якими вони побудують спільну роботу, основний з яких: менше теорії – більше практики. Тобто з першого заняття зрозуміло і напрям руху, і професійний рівень викладачів цієї програми, говорить Дар’я Орехова.

  

     Для третьокурсників економічного факультету, які опановують спеціальність «Облік і оподаткування», рік розпочався теж з приємного сюрпризу: заняття у новій лабораторії TOPAS і з дуже цікавого предмета – соціальна відповідальність бізнесу. Це важливий предмет, адже для економіки України розпочався новий етап, коли кожне підприємство шукає шляхи підвищити свою конкурентоспроможність, в т.ч. і шляхом піклування про працівника, навколишнє середовище, створення позитивного іміджу, говорить доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку Віталій Нагорний. А у Великій Британії є навіть міністр з соціальної відповідальності, думається, і в нас скоро з’явиться, додає Владислав Нагурний. Тому працюємо на перспективу.

     В ННІ лісового та садово-паркового господарства одна з перших лекцій, яка зібрала аж п’ять академгруп, відбулася з предмету «Основи дистанційного зондування землі». Студенти навчаються отримувати дані про Землю з космосу, використовуючи властивості електромагнітних хвиль, випромінюваних, відбиваних, поглинених чи розсіюваних об’єктами зондування.

  

     А от четвертокурсники факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, маючи гарний фундамент, вже прийшли до основ управління технологією вирощування сільськогосподарських культур – інтегрованого захисту рослин. Другою парою у них сьогодні була сільськогосподарська ентомологія, яку у спеціалізованій лабораторії їм читав завідувач кафедри ентомології ім. проф. М.П. Дядечка Ярослав Лікар. Ми дісталися вже до «трьох китів» нашої професії – ентомології, фітопатології і гербології, незабаром і бакалаврські роботи захищатимемо, певен Нікіта Башкінов.

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook