Виробнича практика у магістрів: і себе показати, і новому навчитись!

23 липня 2019 року

Щойно закінчилась виробнича практика у слухачів магістратури на факультеті землевпорядкування. Захист звітів засвідчив – наші студенти на порядок зросли у своїх фахових знаннях, здобули нові вміння та навички, які вкрай необхідні на виробництві. Різноманітними були і бази виробничих практик – від державних установ, до приватних компаній.

Аня Капустюк проходила практику в міжнародній картографічній компанії ТОВ «2ГІС», що випускає однойменні електронні довідники з картами міст з 1999 року. За даними компанії на липень 2018 року, карти-довідники 2ГІС працюють більш ніж в 350 містах, а їх місячна аудиторія перевищила 40 мільйонів користувачів. Сервіс щодня обробляє понад 2,2 млн пошукових запитів. Сервіс знає безліч внутрішньоквартальних проїздів, які будинки обгороджені парканами і де знаходяться шлагбауми і хвіртки, де розташовані входи в організації. Також 2ГІС створює якісний навігатор.
Під час проходження практики виконано великий об’єм як польових, так і камеральних робіт. У польових роботах основний аспект вкладався вивірці території і пошуку нової інформації про компанії для довідника на території міста, підтримка актуальності об'єктів картографії на місцевості. Метою камеральних робіт є створення картографічного матеріалу для мобільного додатку, внесення актуальних змін у програмне забезпечення.
Загалом практикою дуже задоволена. Багато чого дізналася про робочий процес, трудові відносини. Добре допомогли у виробництві знання та навички, отримані на лекційних та практичних заняттях. Пройдено усі етапи виготовлення кінцевого картографічного продукту.
 
  
 
Віктор Андращук і Юля Дідик проходили практику в компанії ТОВ ,,Еспо-Консалтинг”, яка займається різними видами діяльності. Зокрема, діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах; надання комбінованих офісних адміністративних послуг та інші.
 
Під час проходження практики студенти долучалися до робіт зі створення документації із землеустрою для проектів відведення та зміни цільового призначення земельної ділянки, з нормативної грошової оцінки; викопіювання з картографічних матеріалів; відправлення проектів на погодження та експертизу; створення планів-схем; дешифрування ортофотозображень тощо.
 

Роботи виконувалися з використанням програмних засобів пакету MS Office та пакету Digitals. Еспо-Консалтинг активно користується в своїй роботі електронними сервісами Публічної кадастрової карти України; Інтерактивною картою спецдозволів, аукціонних ділянок УРП, картографічним сервісом порталу Загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення; інтерактивним картографічним веб-застосунком «Смарагдова мережа України: база даних – Species of Resolution 6. Database».

Світлана Кохан

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook