Майбутні конструктори починають практичне знайомство з фахом на фірмі Stihl

19 липня 2019 року
м. Київ

 

 

Що може бути для початкуючих конструкторів найбільш привабливим? Навіть не початкуючих, а неофітів? Правильно, знайомство з новітніми розробками інженерної думки. А саме такий варіант навчально-ознайомчої практики обрав для першокурсників факультету конструювання та дизайну (які опановують спеціальність «Галузеве машинобудування») професор кафедри лісівництва Володимир Гриб: заключний етап практики вони пройшли у центральному офісі фірми Stihl.

 


    Stihl – безумовний лідер на ринку України у своєму сегменті, який постачає сюди обладнання для заготівлі і первинної обробки деревини, розповідає староста групи Богдан Оксімчук. Маючи 14 підприємств по всій планеті, в т.ч. США, Бразилії, Китаї, він дбає і про якість техніки, яку виробляє, і престиж своєї торгової марки. Раніше я думав, що Stihl – це бензо- і електропили, зрештою, все, що потрібно для роботи в лісі. Це дійсно правда, але не вся. Ми побачили такий звабливий ряд продукції різного призначення, що просто слів, аби висловити захоплення, не вистачає! Різноманітні аератори, подрібнювачі, техніка для садово-паркових робіт і, безумовно, різноманіття професійних пилок як по роботі з деревом, так і з бетоном.


    Особливий інтерес викликали роботизовані газонокосарки, приєднується до розмови Олексій Іваненко. Лежиш собі на пляжі, а вона тим часом за твоєю командою стриже газони. І все це ми змогли побачити, покрутити в руках, відчути якусь гордість за свою приналежність до конструкторського цеху. Саме на це останнє і наштовхнули відверті слова Павла Карпованачальника технічного відділу представництва Stihl, який спілкувався з нами безпосередньо: як свого часу його не спрямовували на популярне тоді (та й зараз) право, все ж обрав інженерну спеціальність. І жодного разу про це не пошкодував. 

 

    У цій компанії, яка має представництва в багатьох регіонах, дилерами працюють багато випускників НУБіП. До речі, сьогодні Stihl стрімко розширяється і їй потрібні будуть молоді і перспективні кадри. Чому б нинішній студентській молоді університету не розпочати кар’єру саме тут? А набутий досвід з часом втілити на одному з передових українських підприємств, яких з нашим потенціалом і працьовитими людьми просто не може не бути…


Валентин Обрамбальський

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook