Навчальна практика: смачна і корисна продукція агробіологічного факультету

26 липня 2019 року

Керівництво університету постійно приділяє практичному навчанню величезну увагу. Тож цілком очікувано ректор Станіслав Ніколаєнко знайомиться з проходженням ознайомчих навчальних практик на місцях. Крайнім місцем таких зустрічей став плодоовочевий сад.

   Доцент Наталія Шевчук показала гостям відділення плодового розсадника, де майбутні фахівці мають можливість навчитись отримувати щеплений садивний матеріал - починаючи з вирощування підщеп, проведення окулірування і до формування стандартних саджанців.

   Студенти 3-го курсу спеціальності «Садівництво і виноградарство» проходили навчальну практику з розсадництва. В цей період головна робота в плодовому розсаднику – літнє окулірування, яке й проводили самі студенти. Очільник університету поспілкувався з ними щодо видів підщеп, сортів, техніки окулірування. Доцент кафедри садівництва Наталія Шевчук провела майстер клас для ректора та присутніх.

     Станіслав Ніколаєнко також відвідав колекційно-дослідне овочеве поле. Тут представлені багато малопоширених овочевих культур, таких як спаржа, багаторічні цибулі, види капуст, фенхель овочевий, фізаліс суничний, чабер садовий, змієголовник, чуфа, арахіс. Цікаві новинки були представлені й культурами з родини гарбузові – лагенарія, тладіанта, крукнек, гарбуз декоративний та бобові – тетрагонолобус, доліхос, вігна, квасоля багатоквіткова.

    За допомогою ректорату і агробіологічного факультету було відкрито літній клас, у якому студенти провели дегустації смачної овочевої (32 види) і плодової продукції (5 видів).


Оксана Тонха,
декан факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook