Досвідчені фахівці за новими знаннями вступають в НУБіП України на освітню програму «Дорадництво»!

9 липня 2019 року

 

 

     Серед абітурієнтів на магістерську програму «Дорадництво» багато амбітних і молодих людей. Одна з них – президент ГС «Органічна Україна», консультант команди «Органік Експерт Консалтинг», член робочої групи при Міністерстві аграрної політики з розвитку органічного виробництва в Україні Олена Березовська.
  • Олено, розкажіть, будь ласка, про себе.

     — Маю досвід роботи в органічному секторі вже понад 10 років, пройшовши шлях від власного магазину органічної продукції до президента «Органічної України» та експерта на органічному ринку. В моєму особистому кейсі десятки реалізованих проектів у сфері органічного виробництва, чи то органічне фермерство, продажі органічної продукції, органічне законодавство. Важливо, що значна, величезна кількість проектів зараз в роботі – формування органічного ринку не зупиняються, і моя ціль – поєднати особисту та колективну компетенцію для успішного розвитку сектору.

  • Чому обрали освітню програму «Дорадництво»?

     — Дорадництво – тема дуже давня, але в той же час нова, бо в Україні немає поваги, а то й довіри до мудрості дорадників. Одна з цілей мого навчання – розібратися достеменно в тому, що може дати дорадник фермеру, агровиробнику, в чому цінність дорадництва. Я вже маю гарний пакет знань щодо функціонування законодавчого поля в Україні, бізнес-планування ферми, особливо органічного виробництва та виконання органічних стандартів. Зараз планую його структурувати, дякуючи повноцінному навчанню в Національному університеті біоресурсів і природокористування України на освітній програмі «Дорадництво», передачу знань працівникам сільського господарства. Цікаво, що зовсім недавно ми писали кваліфікаційний іспит з дорадництва, і я обрала білет № 17. «Роль агента змін» – таке перше питання я розкривала в екзаменаційному білеті. І що ж, головна його роль – прагнення досягти спільної точки зору з відповідних питань, вийти за межі як своїх, так і суспільних можливостей і бути космополітом в соціальних групах для досягнення змін. Так, для новаторів характерний ризик – це і моя якість, і всіх операторів органічного ринку, адже мати інноваційну думку – це вже вихід за межі стандартного агромислення, ризикова позиція. Я хочу, щоб досягнуті зміни були міцними, позитивними і працювали на користь кожного і суспільства загалом, а це можливо за однієї умови: якщо одержані людиною знання стали її переконанням. Саме для цього я вирішила підвищити кваліфікацію – множити і закріплювати переконання щодо органічного виробництва та можливостей аграрного розвитку в Україні.

  • Про що мрієте і де плануєте використати майбутні знання?

     — Ми всією командою офісу ГС «Органічна Україна» склали кваліфікаційний іспит сільськогосподарського дорадника та маємо намір системно і вже кваліфікаційно надавати інформацію щодо впровадження стандартів органічного виробництва через дорадчі служби за підтримки держави, адже головна задача дорадників – надавати повноцінні консультації для розвитку агросектору відповідно до державних стратегій розвитку країни.

Розмовляла в.о. завідувача кафедри аграрного консалтингу і туризму
Ірина Кудінова 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook