Фотозвіт про проходження практики в Подільському районному суді м. Києва

24 червня 2019 року

Фотозвіт
про проходження практики
в Подільському районному суді м. Києва

    Студентка 1 курсу, 6 групи юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, Лавриненко Тетяна Сергіївна, проходила навчальну практику з 10.06.19 по 05.07.19 в Подільському районному суді м. Києва. Керівником практики від бази практики була Козіч Карина Сергіївна, яка є начальником відділу документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (загальна канцелярія) Подільського районного суду м. Києва. Після прибуття до суду та проведення цільового інструктажу разом зі своїм керівником практики склали календарний графік проходження практики.

 

    Під час проходження практики в Подільському районному суді м. Києва Тетяна Лавриненко ознайомилася зі складом, структурою та порядком визначення апарату суду, отримала вміння та навички, що необхідні для кращого засвоєння навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи», розуміння процесів формування та ліквідації суду, роботи органів судової влади, процес роботи зі справами, ведення судового провадження, діяльність суддів та апарату суду. В процесі проходження практики студентка першого курсу дослідила законодавчу основу, інструкції та накази, якими керуються секретарі, судді, їх помічники при здійсненні своїх професійних обов’язків по реалізації судочинства : Закон України «Про судоустрій та статус суддів», Закон України «Про Вищу раду правосуддя», Закон України «Про кваліфікаційні комісії, кваліфікаційну атестацію і дисциплінарну відповідальність суддів судів України» та інші.
     Тетяна ознайомилась із структурою суду, функціональними обов’язками голови суду, його заступника, суддів місцевого суду, керівника апарату суду, секретаря судового засідання, секретарів суду, роботою відділу документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян, відділів організаційного забезпечення розгляду цивільних та кримінальних справ, справ про адміністративні правопорушення. Була присутня на судових засіданнях при розгляді кримінальних, цивільних та адміністративних справ.

     Таким чином, при проходженні практики в Подільському районному суді м. Києва практикантка ознайомилася із завданнями, що стоять перед судом при здійсненні судочинства, його функціями, порядком проведення судових засідань, документацією, яка ведеться в суді, порядком проголошення постанов, ухвал, тощо, повноваженнями суддів та працівників суддів, організаційним забезпеченням судової діяльності та здійснення правосуддя в цілому, закріпила теоретичні знанні, отримані в університеті, дізналася багато нового, що в майбутньому допоможе студентці стати висококваліфікованим працівником суду.

     Тетяна Лавриненко вдячна керівнику практики та працівникам відділу документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян за привітне ставлення до себе, набуті знання, вміння та навички.

 

 
Доцент кафедри
адміністративного і фінансового права
Олена Артеменко

 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook