Навчальна практика з дисципліни «Лікарські рослини»

24 червня 2019 року

Завершальним етапом курсу дисципліни «Лікарські рослини» для студентів є навчальна практика. Саме ця практика є практичним закріпленням знань, щодо лікарських засобів природного походження і як етіологічних факторів отруєнь тварин, також основ фітотерапії, фітопрофілактики, фітостимуляції та фітофармакології.
Навчальна практика з лікарських рослин у студентів І курсу скороченого терміну навчання проходила в період з 10 червня по 19 червня.
Згідно програми практики, студенти засвоїли правила гербаризації лікарських рослин. Провели гербаризацію і зробили ботанічний опис гербарних зразків рослин.
З великим задоволенням студенти розпочали навчальну практику в ботанічному саду НУБіП України, де ознайомилися з досить рідкісними рослинами, які знайшли своє застосування в практиці ветеринарної медицини.

Також студенти відвідали і музей лікарських рослин на кафедрі конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів.

Під час екскурсій, студенти визначали лікарські рослини і домішки до них. Складали морфологічний опис досліджуваних рослин і порівнювали його з даними літературних джерел. Також засвоїли техніку збирання лікарських рослин і заготівлі різних видів ЛРС. Згідно вимог АНД, проводили стандартизацію висушеної лікарської рослинної сировини (зібраної в попередні дні практики) та упаковували для подальшого зберігання.
Завершальним етапом практики був аптечний практикум. Кожен зі студентів повинен був виписати рецепт згідно всіх вимог та приготувати зазначену лікарську форму. Студенти з великим задоволенням готували лікарські форми з лікарської рослинної сировини. Такі як, настої, відвари, емульсії, слизи, порошки та екстрактивні мазі..
Згідно отриманих прописів, лікарські засоби готували та оформляли до відпуску.

 Доценти кафедри фармакології та токсикології
Юлія Палиця та Григорій Бойко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook