Випускник школи Микита Колічак: НУБіП і професія інженера-енергетика – це саме те, що допоможе зреалізуватися в житті

23 червня 2019 року
     Серед цьогорічних абітурієнтів багато цікавих і цілеспрямованих молодих людей, які вже визначилися і з фахом, і з університетом. Один з них – наш співрозмовник Микита Колічак.
  • Чим тебе зацікавила професія інженера-енергетика, адже є багато інших перспективних професій?

     — Мені подобається працювати з електроприладами, весь час щось ремонтувати. Вважаю, що професію потрібно вибирати не за перспективами, а за покликом серця, бо саме в такий спосіб будь-яка робота перетворюється на задоволення. А в перспективі – і на гідне фінансове забезпечення.

  • Але чи знаєш, що інженер-енергетик досить небезпечна професія, яка вимагає уваги, терпіння та впевненості?

     — Звісно, я неодноразово спостерігав за роботою досвідчених працівників в цій галузі і вони розповідали про свою професію. Енергетик повинен забезпечити безперебійну роботу, правильну експлуатацію, ремонт і модернізацію енергетичного устаткування.

  • Звідки дізнався про НУБіП України?

     — Ще в школі до нас приходили студенти цього університету і розповіли багато цікавої інформації про заклад, навчання в ньому, побут і дозвілля молоді, перспективи – і мене це зацікавило. Я одразу зайшов на офіційний сайт НУБіП і знайшов ще більше нової та корисної інформації.

  • Чи знайшов підтримку та розуміння рідних?

     — Так, мої батьки одразу підтримали мій вибір. Я добре склав ЗНО з української мови, математики та фізики, також на мій рейтинг вплинули бали з підготовчих курсів до ЗНО в НУБіП. Таким чином, я зробив максимум, аби підвищити свої шанси на вступ.

  • Чого чекаєш від університету?

     — Був тут на Дні відкритих дверей і нам проводили екскурсію ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження. Побачив нове обладнання, привітний колектив, а ще – дивовижну природу Голосіївського лісу. Тож, думаю, це саме те місце, де можна отримати необхідні знання, які допоможуть мені в житті, адже інженер-енергетик – це справжня чоловіча робота.

Розмовляла завідувач кафедри вищої та прикладної математики
Ніна Батечко

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook