Навчальна практика студентів спеціальності «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва»

19 червня 2019 року

Традиційним навчальним етапом підготовки студентів 1 курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», після завершення екзаменаційної сесії, є старт навчальних практик. Цьогорічна навчальна практика не стала винятком й у відповідності до робочого навчального плану вона розпочалась 10 червня 2019 року на базі кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного з «Вступу до спеціальності».

Загальне керівництво практикою здійснюють завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного проф., д.с.-г.н. Сичов М.Ю. та декан факультету тваринництва та водних біоресурсів доц., к.с.-г.н. Кондратюк В.М. Відповідним наказом безпосередніми керівниками призначені наступні викладачі годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного: доценти, к.с.-г.н. Баланчук І.М., Уманець Д.П. та ст. викл, к.с.-г.н. Голубєва Т.А.

Під час практики студенти мали можливість ознайомитись із сучасними технологіями виробництва та переробки продукції тваринництва, що застосовуються на передових підприємствах України.

Найбільш цікавою для студентів була поїздка до молочного комплексу ТДВ «Терезине» що є одним з провідних господарств в Україні з виробництва молока який розташований у с. Вільна Тарасівка, Білоцерківського району, Київської області, характерною особливістю якого є діюча роботизованна система доїння корів та біогазова станція потужністю 250 кВт на год. (німецької фірми LIPP) з виробництва електроенергії для власних потреб. Де студенти ознайомились з сучасними технологіями виробництва молока, вирощування ремонтного молодняку та відгодівлі на м'ясо великої рогатої худоби.

Наступним було відвідування ЧАО «Мироновский хлебопродукт», який є провідним виробником м'яса птиці в Європі і Україні, та найбільшим виробником на ринку курятини в Україні. Зважаючи на вимоги біобезпеки та віддаленість підприємств студентам було проведено віртуально екскурсію з використанням 3D технологій всіма виробничими цехами підприємств включаючи виробництво комбікормів, інкубаторій, цехи вирощування та переробки птиці. І наостанок студентів було ознайомлено із роботою центрального офісу, високими стандартами та умовами праці.

І наостанок студенти відвідали Київський іподром — це комплекс споруд для випробування рисистих і скакових коней та проведення кінно-спортивних змагань.

Київський іподром — один з 5-и основних майданчиків України та 2-х діючих ліцензованих іподромів в Україні. Тут студентів ознайомили з технологією вирощування, тренування та випробування коней рисистих та скакових порід, а також організацією роботи підприємства.

Проведення таких візитів студентами молодших курсів сприяє їх мотивації в навчанні та отриманні знань з можливістю подальшого застосування їх на сучасних підприємствах з гідними умовами роботи та заробітної плати. 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook