Нові міжнародні горизонти для викладачів кафедри аграрного консалтингу і туризму

10 червня 2019 року

 

 

     Одним із основних пріоритетів розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України є розширення міжнародного співробітництва з провідними вищими навчальними закладами світу, яке сприяє підвищенню конкурентоспроможності нашого університету. Вагомим напрямом реалізації цього завдання є стажування науково-педагогічних працівників університету.

     У рамках участі у проекті Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО т.в.о. завідувача кафедри аграрного консалтингу і туризму, доцент Ірина Кудінова протягом травня 2019 р. пройшла наукове стажування на кафедрі економіки освіти, зв'язку та консультування Варшавського університету наук про життя (Warsaw University of Life Sciences - SGGW).

    Під час стажування Ірина Петрівна взяла участь у науково-практичних конференціях і семінарах, зокрема, науковій конференції «Екологістика в соціально-економічному розвитку», (SGGW, 9-10 травня 2019 р.) та «Наша Європа: 15 років Польщі в ЄС» (Польська Академія Наук, 16 травня 2019 р.), а також у святкових заходах «Дні SGGW» (17-18 травня).

     Щотижня відвідувала заняття польських колег, брала участь у засіданнях (семінарах) кафедри економіки освіти, зв'язку та консультування та кафедри економіки та організації підприємств, де мала можливість ознайомитись із процедурою проміжної атестації за результатами наукових досліджень під час представлення концепцій докторських дисертацій. 
     Під час зустрічей із завідувачем кафедри економіки освіти, зв'язку та консультування Варшавського університету наук про життядоктором хаб., професором Христиною Кризановською, із завідувачем кафедри економіки та організації підприємств Варшавського університету наук про життя доктором хаб., професором Генріком Руновські, обговорювались питання підготовки фахівців та проведення наукових досліджень.

     Науковий консультант доктор Петро Габріончик ознайомив викладача кафедри аграрного консалтингу і туризму із навчальними планами підготовки бакалаврів і магістрів за напрямом «Туризм».
     У процесі стажування Ірина Кудінова відвідала наукову бібліотеку університету (Wladyslaw Grabsky Main Library), де ознайомилася із змістом інформації та послуг, які надаються світовій аграрній спільноті.

     У результаті активної співпраці з викладачами економічного факультету Варшавського університету наук про життяІриною Петрівноюбуло зібрано інформацію для підготовки наукових статей та публікацій, а також для обґрунтування майбутніх спільних польсько-українських досліджень.

     Дуже змістовною була зустріч з науковим співробітником відділу економічного моделювання Інституту розвитку села та сільського господарства Польської академії наук Віталієм Крупіним, організовану координатором стажування доктором Агатою Малак–Равліковською. Під час зустрічі польський колега поділився досвідом роботи у міжнародних проектах, охарактеризував особливості функціонування польських сільськогосподарських підприємств та їх консультаційну підтримку дорадниками.

    По завершенню стажування Іриною Кудіновою було підготовлено та представлено на обговорення членів кафедри економіки освіти, зв'язку та консультування SGGW доповідь за темою її наукових досліджень, яка викликала неабиякий інтерес та активну дискусію. За результатами успішного проходження стажування наша колега отримала сертифікат.

    Координатор програми, науковий консультант дали високу оцінку проведеній роботі в рамках програми стажування, висловили зацікавленість у продовженні співпраці з викладачами НУБіП України щодо обміну практичним та науковим досвідом.


Вікторія Самсонова,
доцент кафедри аграрного консалтингу і туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook