Міжнародний науково-практичний семінар на факультеті ветеринарної медицини: інновації починаються із знань

5 червня 2019 року

На базі кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи (завідувач – Недосєков Віталій) факультету ветеринарної медицини НУБіП України 30-31 травня 2019 р. в рамках проекту «Посилення регіональної готовності, профілактики і боротьби із нодулярним дерматитом великої рогатої худоби в Україні» (TCP/RER/3605) та за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) відбувся Міжнародний науково-практичний семінар «Програми нагляду за інфекційними хворобами тварин. Аналіз ризиків. Рентабельність протиепізоотичних заходів», приурочений до відзначення 100-річного ювілею факультету ветеринарної медицини НУБіП України (1920-2020).

Організаторами заходу від факультету ветеринарної медицини виступили викладачі кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи, запрошеними лекторами – епізоотологи, професори Автономного Університету Барселони, міжнародні експерти ФАО – Джорді Касал та Альберто Аллепуз.


Слід зазначити, що тема семінару виявилася актуальною не лише для фахівців профільної кафедри, але й для викладачів кафедр мікробіології, вірусології та біотехнології, паразитології та тропічної ветеринарії, акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин, а також ветеринарно-санітарної експертизи. 
Формат семінару відрізнявся конструктивним підходом: після лекційної частини учасники практично відпрацювали набуті навички. 
До уваги учасників була запропонована таблиця аналізу рентабельності протиепізоотичних заходів, яку в подальшому можна адаптувати до хвороби як інфекційної, так і незаразної етіологій.


Неабияку зацікавленість фахівців викликала дискусія щодо систем спостереження та розрахунків їх чутливості. Робота в невеликих групах дала змогу аргументувати свою думку та зробити виважені висновки, спираючись на отримані знання.
В перервах між навчанням між учасниками активно обговорювалися питання гармонізації ветеринарної освіти, застосування новітніх підходів та методик викладання, використання фазового програмного забезпечення у навчальному процесі, спільної участі у міжнародних проектах та підписання двосторонньої угоди про співпрацю між НУБіП України та Автономним Університетом Барселони.


Ми щиро вдячні нашим колегам, представникам Держпродспоживслужби України – Миколі СонькуДержавного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи – Леоніду Корнієнку та Наталії Меженській, а також Житомирського національного агроекологічного університету – професору Галатюку Олександру за активну участь у даному заході!

Валерія Юстинюк
к.вет.н.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook